Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odběrné místo se na hranicích otevře opět o víkendu

Karlovarský kraj ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem opět otevře mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří. Jedná se o vstřícný krok směrem k pendlerům, kteří se musejí na bavorské straně hranice prokazovat negativním testem na covid-19 každých 48 hodin.

„Hasiči zajistí provoz odběrného místa v sobotu 30. 1. a v neděli 31. 1. 2021 od 10:00 do 15:00 hodin. V pondělí 1. 2. bude přeshraničním pracovníkům sloužit od 4:00 do 14:00 hodin,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Drive-in mobilní odběrové místo najdou zájemci o antigenní testování opět v prostoru bývalé celnice na odstavném parkovišti za čerpací stanicí ARMEX Oil v Pomezí nad 0hří (směrem od Karlových Varů je třeba v místě sjet u čerpací stanice MOL, dále směr Truckpark k odběrovému místu).

„Přijíždějící u prvního stanu vyřídí nezbytnou administrativu, u druhého stanu absolvují antigenní testování.  Poté na parkovací ploše počkají na výsledek,“ doplňuje mluvčí kraje.

Podle včerejších informací Ministerstva zdravotnictví ČR se mohou lidé, kteří jsou účastni veřejného zdravotního pojištění v ČR, nechat nově otestovat opakovaně, ale nejvýše 1× za 3 dny.

Pro přeshraniční pracovníky stále platí, že musí při cestě do Bavorska předkládat každé dva dny nový negativní test ne starší 48 hodin. Ti, kteří míří do Saska, musí mít dva testy týdně.

Karlovarský kraj rovněž včera spustil nový on-line rezervační systém, který nabízí volné kapacity všech odběrových míst v kraji.

„Systém nabízí možnost i registrace praktických lékařů. To jim následně umožní rezervovat termín testu i pro své pacienty rovnou v ordinaci ihned po vystavení e-žádanky v informačním systému ÚZIS. Určený je samozřejmě i pro všechny občany, kteří si potřebují test nechat provést,“ vysvětlil hejtman Petr Kulhánek (KOA).

Vstup do rezervačního systému je třeba provést přes www.rezervacekk.cz.

Koronavirová situace se na západě Čech opět začala zhoršovat. Počty odhalených případů a tedy nemocných lidí covid-19 mírně stoupají. K včerejšímu večeru jich hygienici evidovali 4653.

„Nejvíce nemocných je stále na Chebsku, kde máme 1918 aktivních případů. Nárůst je zaznamenán i na Sokolovsku, kde je aktuálně 1447 nemocných a na Karlovarsku máme 1288 případů,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, pendleři, testování, Hasičský záchranný sbor, Pomezí nad Ohří, Jana Pavlíková, Armex, Česko, Petr Kulhánek, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, Krajská hygienic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrné místo se na hranicích otevře opět o víkendu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.