Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Počet nemocných lidí Covid-19 klesl v Karlovarském kraji pod dva a půl tisíce

Za posledních šest dní zemřelo v našem kraji v souvislosti s nákazou koronavirem dvacet jedna osob. Zvyšuje se i počet vyléčených, kterých již krajští hygienici evidují 6397. Počet provedených testů přesáhl padesát tisíc. V kraji se začíná zvedat vlna solidarity se zdravotníky.

„Aktuálně evidujeme 940 osob nemocných covid-19 v okrese Karlovy Vary, 903 v okrese Sokolov a 611 v okrese Cheb. V celkovém souhrnu to bylo k 15. listopadu 2454 nemocných lidí,“ sdělila mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

V Karlovarském kraji ke zmiňovanému datu zemřelo v souvislosti s nákazou koronavirem už 163 osob, což je o 21 více, než před šesti dny. „Nejvíce zemřelých je na Chebsku, kde jich od začátku pandemie evidujeme 77. Na Sokolovsku je 40 mrtvých a na Karlovarsku 46,“ doplňuje mluvčí hygieny.

Počet provedených a vyhodnocených testů přesáhl hranici padesáti tisíc. Z těchto testů bylo 9014 pozitivních. „Počet zotavených lidí se také zvyšuje a nyní jsme na čísle 6397. Co se týká karantén, tak těch jsme nařídili už 1318,“ dodala Michaela Zajíčková.

V Karlovarském kraji začalo testování v sociálních zařízeních. Podle informací ministerstva zdravotnictví je v našem kraji aktuálně devět volných lůžek intenzivní hospitalizační péče. Šestadvacet lůžek je obsazeno. V nemocnicích i sociálních zařízeních pomáhají vojáci a dobrovolníci. V nemocnicích se stále neprovádějí plánované operace.

Pozitivní je, že si lidé v Karlovarském kraji začínají uvědomovat, jak těžké chvíle nyní prožívají zejména zdravotníci.

„I když to není vždy lehké, jsme tady proto, abychom pomáhali lidem, kteří naši pomoc potřebují a snažíme se to dělat co nejlépe. Nebrečíme, nestěžujeme si. O to větším překvapením pro nás je obrovská vlna solidarity, která se strhla v posledních dnech, ať už se projevila formou dodávek ovoce, nápojů, obědů, nebo třeba jen doma upečeným koláčem pro zaměstnance našich nemocnic. I když vitamíny, pitný režim nebo plný žaludek jsou podstatné, nejsou ale zdaleka tím hlavním. Tím nejdůležitějším je, že jste tu s námi. Děkujeme!“ vzkazují zaměstnanci Karlovarské krajské nemocnice všem dárcům a podporovatelům.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com a KKN

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Karlovarská krajská nemocnice, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných lidí Covid-19 klesl v Karlovarském kraji pod dva a půl tisíce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.