Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na nulu zapomeňte, v Karlovarském kraji je již devět nemocných Covid-19

Zatímco si Karlovarský kraj držel v první polovině měsíce července nulový počet nakažených osob koronavirem, na konci měsíce jich bylo už devět. Během července nikdo v souvislosti s touto nemocí nezemřel, přesto je nákaza nově evidována ve všech třech okresech.

„Aktuálně máme v Karlovarském kraji devět nemocných Covid-19. Nejhorší situace je v okrese Karlovy Vary, kde je pět nakažených. V okrese Sokolov jsou to dva stejně jako v okrese Cheb,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková.

Zatím se nezvýšil počet zemřelých v souvislosti s touto nemocí, který stále zůstává na počtu 39 osob a za poslední měsíc není evidováno ani jedno úmrtí. Počet udělených karantén, který se v posledních týdnech rovněž zvýšil. Celkem jich bylo uděleno 926. V posledních dnech se jednalo o jedenáct nových případů.

„Co se týká testování, tak za poslední červencový den bylo nabráno a vyhodnoceno 98 testů. Celkový počet provedených a vyhodnocených testů přesáhl číslo 16 tisíc a aktuálně máme 16 121 vyhodnocených testů,“ dodala mluvčí hygieny.

Situace se postupně zhoršuje na většině území České republiky a včera již byly pouze dva okresy bez evidovaného případu nákazy nemocí Covid-19. V Karlovarském kraji se zatím nechystají žádná mimořádná opatření.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nákaza, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, nemoc, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Cheb, Sokolov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nulu zapomeňte, v Karlovarském kraji je již devět nemocných Covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.