Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Karlovarském kraji dnes pouze tři případy nákazy COVID-19

Dobré zprávy pokračují. Ani dnes v Karlovarském kraji nikdo nezemřel na nákazu koronavirem. Naopak roste počet vyléčených a postupně se rozvolňují vládní opatření. Pozitivní je i fakt, že se do běžného provozu už vrátila většina oddělení chebské nemocnice, kde v minulých dnech probíhala důkladná desinfekce.

„Dnes máme v Karlovarském kraj tři nové potvrzené případy onemocnění koronavirem COVID-19. Celkem také evidujeme už 274 vyléčených osob, což je o dvanáct více než včera,“ uvedla mluvčí krajské hygieny Michaela Zajíčková s tím, že statistická čísla zveřejňuje hygiena vždy za posledních dvacet čtyři hodin a to zhruba od sedmnácté hodiny předešlého dne do sedmnácté hodiny dne následujícího.

Celkem je v kraji 202 pozitivně testovaných mužů a 225 žen. Dnes bylo provedeno a vyhodnoceno 184 testů. V Karlovarském kraji již hygienici a zdravotníci provedli přes devět tisíc testů.

Chebská nemocnice, v níž se minulý týden objevil zvýšený počet případů nákazy koronavirem mezi personálem i pacienty, obnovila činnost většiny svých oddělení. Mimo provoz zůstává porodnice, funguje jen lůžkové oddělení gynekologie. Porodnice by mohla znovu otevřít do týdne.

“Částečně omezená je i činnost lůžkového oddělení chirurgie a interny, která část své kapacity uvolnila pro potřeby pacientů s nemocí COVID-19,“ řekl dnes mluvčí Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Vladislav Podracký.

Nemocnice chce v příštích dnech znovu otevřít i porodnici. Zatím musí rodičky využít nemocnice v Sokolově nebo Karlových Varech.

Minulý týden kvůli nárůstu počtu nakažených zaměstnanců i pacientů přerušila nemocnice téměř úplně provoz, zaměstnanci prošli testováním a prostory nemocnice odbornou dezinfekcí, kterou provedli hasiči.

Celkově se v chebské nemocnici nakazilo přes 40 zaměstnanců. Plošné testování zaměstnanců minulý týden zjistilo dalších sedm případů. Nakažení zůstávají v domácí karanténě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, koronavirus, Karlovarský kraj, Cheb, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Karlovarská krajská nemocnice, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji dnes pouze tři případy nákazy COVID-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.