Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cheb zmapuje stav svých škol a vytvoří dlouhodobý plán oprav

Cheb chce získat podrobný přehled o stavu budov svých škol a dalších školských zařízení. Vytvoří dlouhodobý plán oprav, aby se neřešily až havárie, jejichž odstranění bývá výrazně dražší a komplikovanější než opravy plánované. Mapování stavu školských objektů už začalo a mělo by být hotové zřejmě v dubnu, řekla dnes novinářům chebská radní pro školství, sport a kulturu Štěpánka Černá (Volba pro kraj).

"Rozhodli jsme se, že uděláme revizi škol a na základě toho se vyhodnotí priority, co musí být opraveno přednostně a co bude moci počkat. Tohle všechno nás nyní čeká. Už se zahájily kontroly na jednotlivých školách ve spolupráci s odborem investic," uvedla Černá.

Zatímco pláště škol byly v posledních letech opraveny a zatepleny, na vnitřní části budov, hlavně rozvody inženýrských sítí většinou nedošlo, uvedla Černá, která je sama ředitelkou 6. základní školy v Chebu. Některé školy jsou z 50., většina pak ze 70. let minulého století. Na celkovou modernizaci rozvodů ale od té doby většinou nedošlo.

Občas se proto stávají havárie, naposledy například praskl rozvod vody v 1. základní škole, havarijní je stav odpadů v 6. základní škole.

Město na provoz základních a středních škol dává ročně 30 až 40 milionů korun. Navíc připravuje i větší investiční akce. Nejblíže je nyní například rekonstrukce 5. základní školy za asi 50 milionů korun. Připraveny jsou i projekty na nové učebny a dílčí opravy v 3. a 6. základní škole.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb zmapuje stav svých škol a vytvoří dlouhodobý plán oprav  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.