Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Knihovna nezvládá vyřizovat rezervace čtenářů, do Velikonoc proto zavírá

Krajská knihovna v Karlových Varech zaznamenává v poslední době až dvě stě rezervací denně. Vedení zařízení se snažilo čtenářům vydávat knihy bezkontaktně, což bylo možné jen do určitého počtu denních výpůjček. Současný zájem ale není možné zvládnout.

„Nechceme vystavovat naše čtenáře zbytečnému riziku nákazy v době, kdy je naše zdravotnictví na hraně svých kapacit. Při průměrném počtu dvě stě rezervací denně není v našich silách zajistit to, aby si čtenáři vyzvedávali rezervované dokumenty po jednom a netvořil se zástup lidí, kteří čekají na vyřízení výpůjček,“ vysvětluje Andrea Bocková, mluvčí krajské knihovny.

Knihovna proto zůstane pro veřejnost uzavřená až do Velikonoc. Všechny dosud vytvořené rezervace jsou podle mluvčí i nadále platné a počkají na své čtenáře do doby, než se knihovna opět otevře.

„Další dokumenty nelze v době uzavření knihovny rezervovat. Navíc prosíme všechny čtenáře, aby si aktuální výpůjčky ponechali zatím doma, a nevraceli je do našich biblioboxů. Ty totiž vybíráme jen omezeně a hrozí jejich zahlcení,“ pokračuje dále mluvčí a upozorňuje, že knihy vrácené do biblioboxů nebudou v těchto dnech odečítány ze čtenářských kont.

To pracovníci začnou provádět až po znovuotevření knihovny, což nebude dříve než v úterý 6. dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky knihovna, výpůjčky, rezervace, on-line, Karlovy Vary, uzavření, Velikonoce, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna nezvládá vyřizovat rezervace čtenářů, do Velikonoc proto zavírá  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.