Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Knihovna nabádá čtenáře, aby si na prázdniny půjčili co nejvíce knížek, usnadní to stěhování

Sokolovská knihovna by měla v září otevřít v úplně nových prostorách na Starém náměstí. Rekonstrukce nových prostorů se blíží do finále a během pár dní začnou přípravy na velkolepé stěhování. Lidský řetěz ale v plánu není.

„Knihovna bude v zámku otevřena do konce června a poté bude čas dovolených a proběhne stěhování,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Vedení knihovny vyzvalo všechny čtenáře, aby si na prázdniny zapůjčili co nejvíce knížek a usnadnili tak personálu knihovny stěhování.

„Máme vymyšleno, jak to provedeme, ale lidský řetěz, kterým se v minulosti stěhovaly některé knihovny, to určitě nebude,“ pokračuje místostarosta s tím, že systém stěhování bude jiný.

Do stěhování se zapojí nejen personál knihovny, ale také dobrovolníci, kteří se již sami přihlásili.

„Od první června máme všechny výpůjčky nastavené s prodlouženou výpůjční dobou do konce září. Kdo si chce půjčit knihy ze skladu, musí tak učinit do 19. června,“ uvádí vedení knihovny na svých webových stránkách, kde je i výzva k dostatečnému předzásobení se knihami na celé léto.

V nových prostorách za zhruba 36 milionů korun vzniknou společenské prostory, čítárny, studovny a klubovna. K dispozici by měla být i poslechová místnost pro zvukovou knihovnu. Knihovna bude sídlit ve dvou sousedících domech a je kompletně financována z rozpočtu města Sokolov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky knihovna, stěhování, knihy, Sokolov, Karlovarský kraj, kniha, Staré náměstí, Karel Jakobec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna nabádá čtenáře, aby si na prázdniny půjčili co nejvíce knížek, usnadní to stěhování  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.