Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na dvoře základní školy v Sokolově chovají včely

V základní škole Rokycanova v Sokolově vytvořili včelařský kroužek. Včely tam mají na dvoře školního dvora, kde jim děti a vedoucí kroužku udělali včelí zahrádku. Žáci je tak mohou pozorovat a učit se o nich. Informoval o tom vyučující včelařského kroužku Marek Kříž.

Kroužek funguje ve škole od začátku roku, v době zavření škol kvůli koronaviru činnost přerušil. Zájem o něj je podle Kříže velký. "Zájem mě až překvapil, přihlásilo se zatím okolo 17 dětí. Velice to zajímá také jejich rodiče, takže budou na kroužek chodit asi s nimi," uvedl Marek Kříž.

Děti a vyučující vytvořili včelám na střeše tělocvičny takzvanou horizontální zahradu, ve které je nyní okolo 30.000 včel. Zahrada se skládá ze zavěšených truhlíků a dvou úlů. Truhlíky vyráběly děti, daly do nich rostliny medonosné a trvalky. "Stěna bude od květin krásně zelená, a barevná a včely tak budou mít příjemné a krásné prostředí. Celé prostředí školního dvora se krásně proměňuje a ozdravuje," řekl Kříž, pro kterého je včelaření dlouhodobým koníčkem.

Vedoucí kroužku chce v projektu pokračovat. "Do budoucna by v prostoru školy mohla vzniknout i květinová nebo motýlí louka. Jak se využije med, zatím není jasné, možná se podaří připravit malý farmářský trh," dodal Kříž.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, chov, včelaři, Sokolov, dvůr, včela, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dvoře základní školy v Sokolově chovají včely  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.