Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hladinu koupaliště Rolava bude opět střežit vodní záchranná služba, otevřeno má být v létě i nové bistro

Město Karlovy Vary za zajištění bezpečnosti na přírodním koupališti zaplatí tři čtvrtě milionu korun. Návštěvníci se během léta dočkají i otevření nového bistra, jehož stavba nyní finišuje. V nejbližších dnech mají být otevřeny i tenisové kurty v areálu a dočasný mobilní bufet.

Na zajištění služeb hladinové vodní záchranné služby ve volnočasovém areálu Rolava vypsala radnice výběrové řízení.

„Rada města schválila uzavření smlouvy s Vodní záchranářskou službou Karlovy Vary, která ve výběrovém řízení nabídla cenu 740 000,- korun. Smlouva bude uzavřena na dobu určitou od 1. 6. 2020 do 15. 9. 2020 s provozní dobou od 10:00 do 19:00 hodin,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Vodní záchranáři provádí tuto službu na Rolavě už několik let a každý rok musejí někomu pomoci. Nejčastěji se podle Simony Vránové, ředitelky společnosti KV City, která areál Rolavy provozuje, jedná o takzvanou krizovou dopomoc při přecenění sil.

„A to se stává hlavně u dětí, které vyplavou z prostoru označeného bójkami a pak zjistí, že nemají síly vrátit se zpátky. Vloni se to stalo zhruba v sedmi případech,“ uvedla ředitelka s tím, že se vloni naštěstí nikdo v návštěvníků netopil ani neutopil.

Vedle dohledu nad vodní hladinou záchranáři pomáhají i při organizování sportovních akcí a s ošetřením vážných i drobných zranění, která vzniknou při jiných sportech. Nejčastěji to bývá u bruslařů, kde někdy bohužel dojde i ke zlomeninám rukou a dalším úrazům.

 „Můj syn se tady ošklivě odřel při bruslení na in-line bruslích a tak mu ránu ošetřili. Byla jsem moc ráda, že tady jsou,“ uvedla paní Jitka., která na Rolavu chodí pravidelně.

Pozitivní zprávou je, že by se v nejbližších dnech měl otevřít i mobilní bufet, který bude v areálu dočasně, než se podaří dokončit a vybavit nově budované bistro. „Jeho stavba by měla být hotová do konce května, pak bude potřeba zajistit vybavení,“ doplnila mluvčí magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VZS KV

Štítky koupaliště. volnočasový areál Rolava, Karlovy Vary, vodní záchranáři, bistro, Rolava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hladinu koupaliště Rolava bude opět střežit vodní záchranná služba, otevřeno má být v létě i nové bistro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.