Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Příměstský tábor bude zábava, žádné doučování není v plánu, do Chorvatska se ale nepojede

V minulých dnech se objevily nápady, že by se letní prázdninové příměstské tábory mohly proměnit v jakési kurzy doučování. V Karlových Varech žádné učení na prázdniny neplánují, slibují zábavu, dobrou náladu a spousty her a výletů. A tak jedinou špatnou zprávou je zrušení letního tábora v Chorvatsku.

Letní prázdniny plné smíchu, her, zábavy a výletů. To jsou tradiční příměstské tábory Domu dětí a mládeže v Karlových Varech. Je o ně velký zájem a pravidelně již v únoru bývají obsazeny. Současná situace ale vyvolávala mnoho otazníků a dlouho nebylo jasné, zda vůbec nějaké příměstské tábory vláda a hygienici povolí.

„V posledních dnech se ale ukazuje, že nebude tak špatně a příměstské tábory snad budeme moci realizovat v plné parádě,“ říká ředitelka karlovarského domu dětí a mládeže Dana Babincová.

Vedení zařízení muselo zrušit letní pobytový tábor v Chorvatsku. „Tam letos opravdu nepojedeme a i chorvatská strana tábor zrušila,“ doplňuje ředitelka.

Z popisu jednotlivých táborů je jasné, že se děti mohou těšit na hry a výlety po okolí. „Pojedeme například na Statek Bernard, koupaliště Michal nebo třeba na nejdeckou rozhlednu Pajndl,“ popisuje programovou náplň táborů Dana Babincová, která věří, že v době letních prázdnin již nebudou hygienická a bezpečnostní opatření tak přísná, jako v dnešní době.

Otazníky ale stále visí nad pobytovými tábory, které karlovarský dům dětí a mládeže pořádá ve Studánce u Aše a na Vladaři u Žlutic. Tam se čeká na další rozhodnutí vlády a epidemiologů.

V podobné situaci jsou například i v Ostrově, který je vyhlášený svými tábory v Manětíně. Tábor navíc patří městu Ostrov a to do něj v posledních letech investovalo nemalé peníze.

„Máme stejné informace jako všichni ostatní. Stále čekáme na rozhodnutí a poté zveřejníme, které turnusy uskutečníme a které budeme případně muset zrušit,“ uvádí na svém facebooku ostrovský dům dětí a mládeže.  Tady se ale první tábor měl konat už na konci května.

„V případě zrušení akcí, budeme všechny zaplacené peníze vracet v plné výši,“ zní další sdělení.

Otázky letních táborů jsou přitom stále nejasné. Nejprve se hovořilo o tom, že tábory bude možné realizovat pravděpodobně až v srpnu, nyní se zdá, že povoleny budou už od července. Vše ale záleží na epidemiologické situaci dalších dní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky tábor, děti, léto, prázdniny. DDM Karlovy Vary, MDDM Ostrov, Karlovarský kraj, příměstský tábor, Chorvatsko, zábava, výlet, Karlovy Vary, Dům dětí a mládeže, Ostrov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příměstský tábor bude zábava, žádné doučování není v plánu, do Chorvatska se ale nepojede  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.