Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Hasiči v Karlovarském kraji likvidují následky větru, pomohou i na Moravě

Hasiči z Karlovarského kraje vyjedou na pomoc do zaplavených oblastí Moravskoslezského kraje a do Olomouckého kraje. Dva takzvané odřady vyjely z Karlových Varů v 10:00. Hasiče v Karlovarském kraji v posledních dvou dnech zaměstnávala likvidace následků silného větru, který od pátku způsoboval pády stromů a větví. Povodně v Karlovarském kraji nehrozí.

„Odjíždí 34 příslušníků, z čehož jedna je jednotka dobrovolných hasičů z Ostrova. Odjíždí s celkem osmi čluny různého typu, plechovými, raftovými, podle toho, co bude potřeba. Odjíždí do Moravskoslezského kraje, kde bude rozhodnuto místním krizovým štábem o jejich přesném nasazení," řekl dnes novinářům ředitel Hasičského záchranného sboru (HZS) Karlovarského kraje Oldřich Volf. Jednotky z Karlovarského kraje jsou soběstačné, aby mohly fungovat bez další pomoci. Odřad je plně vybaven na fungování až 14 dní, doplnil Volf.

Kromě zhruba desítky aut se čluny vyrazila ráno na Moravu i speciální hasičská jednotka s drony. Nasadí ji podle Volfa zřejmě v Jeseníkách.

V Karlovarském kraji zůstávají zavřené některé silnice nižších tříd, na Karlovarsku vyhlásili energetici kalamitní stav kvůli poruchám způsobeným hlavně silným větrem. Podle mluvčího krajských hasičů Lukáše Černého se počasí dnes uklidňuje.

V Karlovarském kraji jsou stále zavřené silnice Nejdek - Rudné - Přebuz, silnice Krásný Les - Srní a Krásný Les - Osvinov. Dále je od dnešního rána uzavřená silnice Nejdek - Pernink.

„Situace v našem kraji je v souvislosti s počasím klidná. Na krajském operačním a informačním středisku jsme ale posílili operátory tísňových linek, kteří odbavují hovory s hlášením událostí z jiných krajů," uvedl mluvčí hasičů.

Poruchy na vedení elektřiny jsou hlavně na Karlovarsku v okolí Ostrova, Jáchymova nebo Stráže nad Ohří. Výpadky jsou i na Chebsku, hlavně v okolí Mariánských Lázní, na Sokolovsku eviduje ČEZ poruchy na Kraslicku, u Oloví, Jindřichovic nebo Krajkové.

Karlovarskému kraji se povodeň vyhnula. Intenzivní srážky, které zasáhly východní část České republiky, se v Karlovarském kraji omezily na občasný drobný déšť. Řeky tak mají setrvalé nebo jen mírně zvýšené hladiny a daleko do povodňových stavů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, Karlovarský, 3.VERZE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Karlovarském kraji likvidují následky větru, pomohou i na Moravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.