Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Ostrov na Karlovarsku využije starou hasičskou stanici jako zázemí pro spolky

V budově bývalé hasičské stanice v Ostrově by mělo vzniknout komunitní a kreativní centrum. Objekt, který měl být podle plánů bývalého vedení města po přestěhování hasičů do nové budovy zbourán, plánuje nové vedení Ostrova využít coby zázemí pro zájmové spolky. Jeho část také využije jako skladovací prostory při rozsáhlé rekonstrukci domu kultury, která začne už za necelý měsíc.

Spolková činnost, komunitní, občanské a případně i kreativní aktivity, to je výčet činností, které město plánuje do uvolněné budovy přesunout. „Stará hasičárna se vyklízí a chystáme tam takové testování toho, jaká je poptávka po službách ve městě, jaké spolky mají zájem o prostory a chceme to během rekonstrukce Domu kultury využít právě na tohle otestování. A potom ty aktivity případně přesunout do Domu kultury," přiblížil starosta Lukáš Lerch (ODS).

Z Domu kultury, který od října čeká roční rekonstrukce technologií a restaurátorských prvků za přibližně 90 milionů korun, se kromě nábytku a dalšího inventáře přesunou i zkušebny kapel, zázemí ochotnického divadla nebo zkušebna taneční skupiny Mirákl. Podle starosty projevilo o možnost pobývat v bývalé hasičské stanici zájem 15 různých spolků, od maminek s malými dětmi až po filatelisty, šachisty a rybáře. Prostory tedy město nechává upravit tak, aby vyhovovaly širšímu spektru případných uživatelů, kteří by se v jednotlivých místnostech mohli střídat. Nejpozději od ledna by mohla být budova k dispozici.

„Doufáme ale, že to bude třeba o dva měsíce dříve, ještě letos na podzim. Vedení Ostrova nemá zájem o komerční využívání prostoru v bývalé hasičárně," dodal místostarosta Jiří Netrh (Ostrov, můj domov). Podle něj by i po dokončení rekonstrukce kulturního domu mohly některé spolky v budově zůstat. Vedení města uvažuje i nad co-workovým centrem.

Kapacita staré hasičské stanice je okolo deseti místností velikosti kancelář, dva menší sálky a jeden větší prostor. Nyní se v prostorách maluje a modernizuje se sociální zařízení a kuchyňky. Ostrovští dobrovolní hasiči opustili budovu ke konci srpna, přesunuli se do nového objektu v areálu IZS na Jáchymovské ulici, kde od letošního roku funguje i stanice profesionálních hasičů Karlovarského kraje. Na budovu někdejší hasičské stanice byl z iniciativy bývalého vedení města vydán demoliční záměr. Jeho platnost uplynula k poslednímu červnu.

Učitel a bývalý ředitel ostrovského domu kultury Lukáš Lerch byl zvolen starostou letos koncem dubna poté, co dosavadní starosta David Hanakovič (nez., zvolen za ANO) rezignoval a odstoupil také z koalice společně s dalšími dvěma členy. Koalice tak ztratila většinu v 21členném zastupitelstvu. Novou koalici o 12 členech tvoří ODS, Ostrov, můj domov, Ostrováci.cz a tři nezávislí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Ostrova

Štítky ČR, správa, reality, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov na Karlovarsku využije starou hasičskou stanici jako zázemí pro spolky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.