Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Karlovy Vary chtějí přestavět ubytovnu v Úvalské ulici na startovací byty

Ubytovnu v Úvalské ulici chtějí Karlovy Vary přestavět na startovací byty. Přestavbou by zde mohly vzniknout desítky bytů. Město chce na přestavbu, která má stát přes 100 milionů korun, využít i státní dotace.

"Vedení města rozhodlo, že tento dům budeme rekonstruovat na bytový dům. Mohlo by tam získat až 60 bytových jednotek. Je to přesně ta idea startovacích bytů pro mladé rodiny a manželské páry, protože tam budou byty především 1+kk, 2+kk a 3+kk s veškerým zázemím, to znamená kočárkárna, sklípky, úložna kol a podobně," náměstek primátorky Karlových Varů Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

Řekl, že dům je v dobrém technickém stavu. Přesto podle odhadů, které vycházejí ze zpracované studie, by rekonstrukce měla stát asi 110 milionů korun. Podle Vaňka má objekt ale velkou šanci na získání dotace ze Státního fondu podpory investic. Fond bude v říjnu vyhlašovat dotační program ve výši osmi miliard korun a město chce být projekčně připraveno, aby mohlo co nejdříve o dotaci požádat, doplnil Vaněk.

Pokud by město s žádostí uspělo, tak by na jaře na vyhlásilo veřejnou zakázku. Zhruba v polovině roku by pak mohly začít práce na přestavbě ubytovny na bytový dům.

Karlovy Vary řeší dlouhodobě nedostatek bytů, zejména pro mladé. V 90. letech město své byty vesměs prodalo V posledních letech se snaží vytvářet nové byty hlavně rekonstrukcí domů, které vlastní. Vetší bytovou výstavbu plánují Karlovy Vary v Krokově ulici, zřejmě ve spolupráci se soukromým investorem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Magistrát města Karlovy Vary

Štítky startovací byty, ubytovna, přestavba ubytovny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary chtějí přestavět ubytovnu v Úvalské ulici na startovací byty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.