Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji se dál lyžuje na Klínovci a v Potůčkách

V Karlovarském kraji se navzdory oteplení dál lyžuje. Zimní sezona pokračuje v nejvýše položeném středisku v Krušných horách na Klínovci a v Potůčkách. Areály mají stále dostatečné zásoby technického sněhu. Víkendová návštěvnost tam už ale podle provozovatelů byla slabší.

Na Klínovec dnes díky slunečnému počasí dorazilo přes 700 příznivců zimních sportů. V sobotu to bylo o něco méně, 480, v pátek jich bylo téměř 600. Na vrcholu zimní sezony navštíví největší areál v regionu tisíce návštěvníků, například v době jarních prázdnin až 5000. Zájem je podle mluvčí Hany Hoffmannové stále dostatečný k zachování provozu.

Lyžuje se stále na dvou sjezdovkách, modré a červené, v provozu jsou dvě lanovky s oranžovou krycí bublinou. Na svazích leží 20 až 50 centimetrů technického sněhu. "V noci z pondělí na úterý má přijít mrazivá noc a pokud se nic nezmění do té doby, tak sněžná děla ještě spustíme," řekla mluvčí. Zimní sezonu chtějí na Klínovci udržet tradičně do Velikonoc, které letos připadají na přelom března a dubna. Záleží ale na počasí a zájmu lyžařů v příštích dnech.

Stále otevřený je také menší lyžařský areál Skipot v Potůčkách. Lyžaři tam dorazili i tento víkend, bylo jich už ale méně. "I u nás pomalu sníh taje, ale na blátě stále nejezdíme. V provozu jsou obě sjezdovky, které průběžně zužujeme," uvedli správci na facebooku. Areál by měl být v provozu ještě příští týden.

Ostatní areály v Karlovarském kraji zimní sezonu ukončily. Například druhé největší středisko Plešivec už zahájilo sezonu letní. Pro cyklisty je tam připravených šest trailů o celkové délce 14 kilometrů. Areál v Mariánských Lázních, který ukončil zimní provoz minulý víkend, chystá zahájení letní sezony na 20. dubna.

Teplé počasí a déšť v posledním týdnu výrazně zhoršily podmínky ve většině areálů. V Plzeňském kraji tak už minulý týden ukončily provoz i poslední sjezdovky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Olešnice

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se dál lyžuje na Klínovci a v Potůčkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.