Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zemřel doktor teologie Filip Breindl. Lidé ve sbírce pomáhají jeho ženě a třem malým dětem

V předposlední den roku zemřel novinář, vysokoškolský pedagog a doktor teologie Filip Breindl. Bylo mu 44 let a zůstaly po něm jeho manželka a tři malé děti ve věku sedmi, pěti a tří let. Právě jim nyní lidé pomáhají vyrovnat se s těžkou životní situací skrze finanční sbírku. Příčinou úmrtí Filipa Breindla, který od roku 2002 žil v Brně, byla podle informací na webu sbírky nepředvídatelná zdravotní indispozice.

Odešel novinář a pedagog Masarykovy univerzity

Filip Breindl zemřel ve věku 44 let 30. prosince 2023. Téměř dvacet let pracoval jako vedoucí zpravodajsko-publicistické redakce a zástupce šéfredaktora Radia Proglas. Poté spoluzaložil křesťanský podcast Bez filtru a stal se členem redakce Katolického týdeníku.

Pavel Breindl se zapsal do života lidí také jako pedagog na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně, kde se podílel na formování mladé novinářské generace. Zároveň pracoval na Odboru komunikace Masarykovy univerzity jako redaktor. Mezi další aktivity Filipa Breindla patřila propagace farnosti sv. Jakuba v Brně, moderování debat pro televizi Noe nebo zpěv v chrámovém sboru.

Přátelé Filipa Breindla na něj vzpomínají jako na laskavého, silného, vtipného a moudrého člověka. „Chodil na výlety s kamarády i se svými dětmi, psal deníky z cest s Papežskými misijními díly. Díky smířlivé povaze, nadhledu a jazykové vybavenosti se domluvil opravdu s každým, fascinoval nás svým přehledem, nedal dopustit na rodné Sudety nebo na hokejové Karlovy Vary. Jeho humor je pověstný,“ vzpomínají jeho kolegové z podcastu Bez filtru, Katolického týdeníku a Masarykovy univerzity.

Lidé pomáhají rodině ve finanční sbírce

Po Filipu Breindlovi zůstaly manželka a tři malé děti. Právě jim teď lidé pomáhají ve veřejné sbírce, kterou organizují jeho bývalá působiště a zaštiťuje Teo via nadační fond. Veřejnost může rodině přispět přes sbírku na webu donace.cz.

„Filipa jeho rodině nic nevrátí, myslíme si ale, že finanční podpora jim může pomoci s praktickými potížemi. Budou to potřebovat. Děkujeme za každou podporu,“ napsali Filipovi kolegové z podcastu Bez filtru.

Rodina zesnulého Filipa Breindla obdrží sto procent vybraných darů, výtěžek bude převáděn průběžně.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Bez filtru podcast

Štítky úmrtí, smrt, Filip Breindl, sbírka, Brno

Zemřel doktor teologie Filip Breindl. Lidé ve sbírce pomáhají jeho ženě a třem malým dětem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.