Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Karlovarská policie přiblížila práci policistů studentům čtvrtého ročníku střední školy TRIVIS v rámci jejich odborné praxe

PR článek

I letos mohli studenti čtvrtého ročníku střední školy TRIVIS - Karlovy Vary, na vlastní kůži poznat, jaké to je být opravdovým policistou, vyzkoušet si z vybraných složek policie malou část jejich práce a také si ověřit svou fyzickou způsobilost v rámci testů fyzické způsobilosti.

V minulém týdnu si Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje připravilo pro studenty čtvrtého ročníku střední školy TRIVIS v Karlových Varech odbornou praxi. Pro celkem jednadvacet studentů byl od pondělí do pátku připraven bohatý program, ve kterém jim byla představena nejen náplň práce policistů, ale také technika, se kterou každý den pracují.

Těšit se tak mohli na ukázky karlovarských dopravních policistů, se kterými si například vyzkoušeli měření nejvyšší povolené rychlosti. Dále také blíže poznali práci policistů z obvodních oddělení, kriminalistů či policistů z cizinecké policie. Velice zajímavou ukázku si pro studenty připravili také policisté z Oddělení služební kynologie, kteří studentům se svými čtyřnohými parťáky ukázali například vyhledávání předmětů. Zkušeností pro studenty byla i návštěva Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kam v rámci své praxe také zavítali. Pro přijetí k Policii České republiky je nezbytné být fyzický zdatný. Jednou z podmínek pro přijetí je tedy splnění fyzických testů. I ty si studenti mohli vyzkoušet. A nutno dodat, že všichni předvedli skvělé výkony. V rámci týdenní praxe si studenti vyzkoušeli mnoho policejních činností a dozvěděli se zajímavé informace a poznatky, a to i z praktických ukázek, které byly nedílnou součástí praxe.

Cílem této praxe bylo přiblížit pohled na práci u Policie České republiky. Studenti byli s praxí a připraveným programem ze strany náborového týmu a policistů velice spokojeni. Měli mnoho dotazů, na které jim policisté rádi odpověděli. Přejeme studentům hodně štěstí do dalšího studia a budeme rádi,  když se při výběru svého budoucího zaměstnání rozhodnou posílit Policii České republiky v Karlovarském kraji a nastoupí do služebního poměru.

Pokud máte zájem rozšířit řady policistů v rámci Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a chcete se stát policisty, neváhejte se obrátit na personalistu z odboru personálního na telefonním čísle 725 389 779 nebo emailu krpk.nabor@pcr.cz. Případné další kontakty naleznete zde. Od personalistů ze skupiny nábor Vám budou ochotně poskytnuty případné další informace k příjímacímu řízení.

Ohodnoť článek

Štítky policie, TRIVIS, střední škola, Karlovarský kraj, Česko, Karlovy Vary, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská policie přiblížila práci policistů studentům čtvrtého ročníku střední školy TRIVIS v rámci jejich odborné praxe  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.