Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opozice v zastupitelstvu Karlovarského kraje odmítá komunikační tým, který má podpořit pozitivní obraz regionu

Opozice v zastupitelstvu Karlovarského kraje vystoupila proti vzniku komunikačního týmu, který vytvořil kraj, aby sjednotil a podpořil pozitivní obraz regionu. Zastupitelé z ANO tématu na zasedání věnovali více než hodinu. Podle nich je komunikační tým zbytečný a jde o přípravu na předvolební kampaň. Krajské volby budou příští rok na podzim. Hejtman Petr Kulhánek (za STAN) výtky odmítl. Cílem podle něj bylo utvořit skupinu lidí, kteří se budou zabývat korporátní a interní komunikací.

„O komunikačním týmu se zastupitelé dověděli v momentě, kdy vznikl. Geneze vzniku probíhala v minulých letech. Průběžné informace zaznívaly už od našeho nástupu, kdy jsme se zabývali tím, jak lépe komunikovat navenek i dovnitř. Ale to, že tým vznikl, se dozvěděli, až když vznikl," řekl hejtman Petr Kulhánek. Kraj podle něho trpí předsudky, které nejsou pravdivé. „Koneckonců byl to i (Andrej) Babiš, který řekl, že Karlovarský kraj je historicky nejhorší ve všem. My hned od počátku jsme se marketingem začali zabývat. Postupně jsme chtěli zlepšovat značku kraje a komunikovat to, co je odvedeno nebo jakým způsobem jsou některé trendy na vzestupu," uvedl Kulhánek.

Vznikl devítičlenný tým, ve kterém je část zaměstnanců krajského úřadu, část pracuje na částečný úvazek. Celkem jde o 5,85 úvazku. Opozice vedení kraje vyčítala i to, že se o vytvoření týmu dozvěděla až nyní, přestože na něm kraj pracoval podle vyjádření hejtmana tři roky. I proto má opozice podezření, že jde o předvolební kampaň. „Co z toho budou mít občané?," ptala se zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO).

V otevřeném dopise pak hnutí ANO uvedlo, že kraj má na kvalitní prezentaci aktuálně dostatek institucí, na které vynakládá mnoho peněz. Jako příklad uvedl destinační agentury, Krajskou agenturu rozvoje podnikání nebo nově vytvořenou agenturu 4K. „Jsme přesvědčeni, že další vynakládání veřejných prostředků na speciální komunikační tým je pro kraj naprosto zbytečné a v této době, kdy se má šetřit, i výsměchem všem lidem," uvedli zástupci ANO v dopise.

Hejtman na výhrady ANO reagoval tím, že označil příspěvky zastupitelů i jejich postoj k rozvoji kraje za řízenou destrukci. „Jakákoli změna trendu vnímání kraje, to že se kvalita života zvyšuje, tak v rámci negativistického přístupu nechcete slyšet. Je jasné, že obdržíme další výpady. Je to vaše právo. Ale já jsem hrdý, že ty trendy jsou a výsledky se dostavují," vzkázal Kulhánek opozici.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky komunikační tým, opozice na kraji, hejtman Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opozice v zastupitelstvu Karlovarského kraje odmítá komunikační tým, který má podpořit pozitivní obraz regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.