Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Modernizace bazénu v Aši závisí na tom, kdy se městu vrátí peníze blokované na účtech u Sberbank

Rozhodnutí o spuštění opravy bazénu v Aši, která je dle projektu spočítaná na 130 miliónů korun, v tuto chvíli závisí na tom, zda a kdy se městu vrátí 167 miliónů korun, dosud zablokovaných na účtech Sberbank. Podle informací z médií mají samosprávy, které u Sberbank zhodnocovaly své úspory, prostředky obdržet do konce tohoto roku.

„Město chce rekonstruovat bazén nejen financemi z rozpočtu města, ale také za pomoci státní dotace. Připravuje proto žádost k Národní sportovní agentuře, kde lze získat až 30 miliónů korun,“ informoval Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši.

Za projekt město zaplatilo 2,42 miliónu korun. Řeší kompletně celý objekt bazénu, počítá například s úpravami a zateplením skeletu a střechy bazénu, výměnou technologií na úpravu a ohřev vody, novou fotovoltaikou a vzduchotechnikou. Zachována má být oblíbená parní sauna, naopak přibýt by měl malý „saunový svět“, s finskou saunou a biosaunou. Nerezové bazénové vany nahradí nynější betonové, upraví se dispozice vestibulu s recepcí a občerstvením, s možností obsluhy zvenčí, počítáno je s novými šatnami a modernizací vnitřního osvětlení.

Krytý plavecký bazén v Aši je z roku 1978. Jeho rekonstrukce je nezbytná, protože do budoucna bude provoz v souvislosti s požadavky na hygienické normy neudržitelný. Ašský bazén je jedno z nejvíce navštěvovaných sportovišť ve městě. V době předkoronavirové tam ročně zavítalo kolem 50 tisíc návštěvníků.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky oprava bazénu, rekonstrukce bazénu v Aši, blokované peníze, účty u Sberbank

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace bazénu v Aši závisí na tom, kdy se městu vrátí peníze blokované na účtech u Sberbank  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.