Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Sokolov chce peníze určené na vodu a kanalizaci v Hruškové využít jinak

Město Sokolov chce přesunout peníze, které mělo přislíbené na vodovod a kanalizaci v místní části Hrušková na jiné projekty, které se budou týkat přímo centra města. Na Hruškovou měl Sokolov původně čerpat až 288 milionů korun z 18 miliard, které stát vyčlenil na zahlazení důlních škod. Tuto částku by ale město, i vhledem k rozvojovým možnostem v Hruškové, raději rozdělilo na více jiných projektů. Novinářům to řekl starosta Sokolova Petr Kubis (ANO).

"Chtěli bychom přesunout částku do dílčích projektů, například na vybudování záchytného parkoviště u Antonínské výsypky, to je parkoviště za klášterem, tak, aby lidé, kteří přijíždějí do Sokolova, měli kde zaparkovat. Chtěli bychom peníze využít i na úpravu břehů řeky Ohře a navazujících pozemků, na úpravu Lobezského potoka a Husových sadů. Velkou částku bychom rádi použili na etapu číslo dvě Jižního lomu. V současné době se zde připravují stavební parcely, mělo by jich být 36, a my bychom chtěli i etapu číslo dvě, což by bylo dalších asi 20 parcel," řekl Kubis.

Parkoviště u kláštera by mělo přijít asi na 38 milionů korun, úprava břehů Ohře zhruba na 100 milionů korun, úprava okolí Lobezského potoka na 90 milionů korun. Druhá etapa přípravy parcel na Jižním lomu pak má stát asi 60 milionů korun.

Osada Hrušková ale bez investic do infrastruktury nezůstane. Místo dálkového napojení vody chce radnice v této části města vybudovat lokální vodovod. Následně chce v Hruškové řešit i problematiku odpadních vod.

Peníze z 18 miliard korun na zahlazení důlních škod, které vznikly před privatizací uhelných společností, využívají kraje postižené těžbou uhlí. Pro Karlovarský kraj bylo určeno 2,33 miliardy korun, přičemž tato částka ještě zcela vyčerpaná není. Sokolov z těchto prostředků postavil například Krejcarovou lávku, cyklostezky nebo obchvat města.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Skorepa

Štítky ČR, správa, uhlí, hospodářství, příroda, reality, silnice, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce peníze určené na vodu a kanalizaci v Hruškové využít jinak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.