Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Karlovarští radní chtějí letos udělit dvě ceny města a jedno čestné občanství

Vzhledem k pandemii koronaviru rada města Karlovy Vary odložila jednání zastupitelů na neurčito. Zahájení lázeňské sezony je v krajském městě zatím posunuto o měsíc, tedy na poslední květnový víkend.

Zastupitelstvo města Karlovy Vary se mělo původně sejít 31. března což se nestane. Potvrdil to mluvčí magistrátu Jan Kopál a uvedl, že se jednání zastupitelů uskuteční, jakmile to okolnosti dovolí, nebo pokud nastane taková situace, kdy bude jeho svolání „nezbytné a zcela nevyhnutelné“, jak uvádí Ministerstvo vnitra ve svém Pokynu pro obce.

I přesto se zastupitelé města mohou již nyní seznámit s některými body, které navrhuje rada města schválit. Tím je například návrh na udělení Ceny města Karlovy Vary pro Františka Mikeše a Ottu Němce (in memoriam).

„František Mikeš byl na cenu města navržen za celoživotní práci v oboru lázeňství a za jeho propagaci Města Karlovy Vary v rámci České republiky i v zahraničí. Otta Němec (in memoriam) za celoživotní úsilí o propagaci Města Karlovy Vary a jeho výjimečných hodnot, společenskou, kulturní i ekonomickou prosperitu,“ cituje Jan Kopál z návrhu.

Dalším doporučením je pak tradiční udělení Čestného občanství města Karlovy Vary v roce 2020. „Tady rada města navrhuje schválit udělení toto ocenění Nikolaji Liščeňukovi za jeho zásluhy o rekonstrukci významných kulturních památek, především Chrámu Sv. apoštolů Petra a Pavla jako jedné dominant Karlových Varů, a dále za jeho bohatou kulturní činnost a za šíření dobré pověsti města mezi věřícími i představiteli pravoslavné církve z celého světa,“ dodal mluvčí.

Pokud to okolnosti dovolí a zastupitelé návrhy schválí, mohla by být ocenění předána v rámci zahájení lázeňské sezony, tedy v již zmiňovaném termínu posledního víkendu v měsíci květnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Karlovy Vary, Cena města, čestné občanství, zahájení lázeňské sezony, zastupitelé, rada obce, pandemie covidu-19, Ministerstvo vnitra České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští radní chtějí letos udělit dvě ceny města a jedno čestné občanství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.