Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nejlepšími stavbami v Karlovarském kraji byly Nemocnice Cheb a Vřídelní kolonáda

Dokončení obnovy areálu Nemocnice Cheb a druhá etapa opravy Vřídelní kolonády byly podle odborné poroty nejlepšími stavbami Karlovarského kraje v letošním 22. ročníku soutěže Stavby Karlovarského kraje. Odborníci ocenili mezi projekty také návrh oživení výpravní budovy v železniční stanici Františkovy Lázně. Laické veřejnosti se nejvíce líbila realizace Náplavka Ohře v Karlových Varech. Mezi zachráněnými památkami vyhrála letos obnova statku č. 1 v Pomezné na Chebsku.

Odborná porota letos rozhodla, že první místo mezi realizovanými stavbami získají dvě stavby, Nemocnice v Chebu a Vřídelní kolonáda. Druhé místo získala přestavba bývalé textilní továrny na muzeum v Plesné, třetí místo porota udělila Náplavce Ohře v Karlových Varech.

Za neokázalé a elegantní architektonické řešení stavby a význam pro environmentální výuku dětí a mládeže porota udělila i čestné uznání stavbě Přírodovědného centra při DDM Sova v Chebu a za citlivý přístup ke kompozici prvku v krajině a environmentální přínos z hlediska zadržování vody v území porota ocenila také Systém tůní a výsadby zeleně v Josefově na Sokolovsku.

Mezi projekty kromě železniční stanice ve Františkových Lázních odborná porota udělila dvě druhá místa, Transformaci okolí jezera Medard u Sokolova a Multifunkčnímu domu v Dolních Nivách. Třetí místo získal projekt Astronomické observatoře v Branišově.

V hlasování veřejnosti se letos sešlo 4451 hlasů. Z toho 806 hlasů získala karlovarská Náplavka Ohře. Mezi projekty se laikům nejvíce líbila Transformace okolí jezera Medard.

Uděleny byly i ceny osobností. Cenu ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (STAN) získala Přestavba bývalé textilní továrny v Plesné. A stejnou stavbu ocenil i hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Cenu primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) získala Náplavka Ohře. Odborný časopis stavebnictví svou cenu dal Transformaci okolí jezera Medard.

Letošního 22. ročníku soutěže se zúčastnilo 23 staveb, 13 projektů a pořadatelé také vybrali šest zachráněných památek.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovy Vary

Štítky stavby, správa, soutěž, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepšími stavbami v Karlovarském kraji byly Nemocnice Cheb a Vřídelní kolonáda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.