Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Karlovarský kraj rozdělí na výměnu kotlů 29 milionů korun. Žádat mohou domácnosti s nízkými příjmy

Celkem 29 milionů korun rozdělí Karlovarský kraj nízkopříjmovým domácnostem na výměnu kotlů. Pokud získá prostředky od Ministerstva životního prostředí, k vyhlášení výzvy dojde koncem června tohoto roku. Tento postup už schválilo krajské zastupitelstvo.

„Kotlíkové dotace mají pomoci domácnostem s nízkými příjmy zrealizovat potřebnou výměnu kotle za ekologičtější zdroj vytápění. Připomínám, že lidé musí staré neekologické kotle vyměnit do září 2024,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek.

Zároveň podle něj kraj pokračuje ve snaze o zkvalitnění ovzduší. „Pokud vše dobře dopadne, rádi bychom výzvu vyhlásili ke konci června. O dotace budou moci žádat senioři se starobním důchodem, invalidé ve třetím stupni invalidity nebo lidé, kteří pobírají příspěvek na bydlení,“ dodal.

Lidé mohou měnit nevyhovující kotle na tuhá paliva za kotle na biomasu či tepelná čerpadla. V případě pořízení kotle na biomasu bude možné získat dotaci ve výši maximálně 130 tisíc korun, u tepelného čerpadla pak nejvýše 180 tisíc korun.

Kraj předpokládá, že uspokojí zhruba 200 žadatelů. „Protože se jedná o dotaci pro nízkopříjmové občany, bude možnost poskytnout jim část finančních prostředků také zálohově dopředu tak, aby se mohli o dotaci hlásit i lidé, kteří v tuto chvíli nemají našetřenou plnou částku nutnou k realizaci,“ doplnil Blažek.

Kotlíkové dotace poskytuje kraj už od roku 2016. Za tu dobu přispěl na 624 výměn kotlů za téměř 71 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv redakce

Štítky dotace, kotle, kotlíkové dotace, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj rozdělí na výměnu kotlů 29 milionů korun. Žádat mohou domácnosti s nízkými příjmy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.