Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Sokolově slouží dvě chytré zastávky MHD za dva miliony korun

Na nejfrekventovanějších místech v Sokolově začaly sloužit takzvané chytré zastávky, které cestujícím poskytují aktuální údaje o spojích MHD. Jde o ulici Jednoty v centru města a Závodu Míru na sídlišti Michal. Smart zastávky za dva miliony korun fungují zatím ve zkušebním režimu.

Digitální panel inteligentní zastávky je rozdělen do tří částí. První část ukazuje čas, datum a teplotu, druhá jízdní řád a na třetí si mohou obyvatelé přečíst informace z města. Podle vedení města by měly chytré zastávky zvýšit atraktivitu veřejné dopravy a tím zlepšit kvalitu života obyvatel ve městě. Na jejich pořízení žádala radnice o dotaci, nebyla ale úspěšná.

Zastávky fungují ve zkušebním režimu, město společně s dopravcem Lignetou dolaďuje poslední detaily. V plánu je také jejich vybavení defibrilátorem a tísňovým tlačítkem. Na zastávku bude dohlížet kamera, která bude napojena na městskou policii.

Před časem nechala radnice vyměnit všechny autobusové zastávky ve městě za nové. Skoro čtyři desítky zastávek vyšly na čtyři miliony korun. Na skleněných výplních jsou barevné polepy, které informují cestující o zajímavostech a historii města.

Sokolov se instalováním smart autobusových zastávek zařadí mezi další města s obdobným přístupem jako například Kolín, Český Krumlov, Mělník, Kladno nebo Písek. V kraji mají chytré zastávky už například v Karlových Varech. Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV) získal na moderní technologie pro MHD dotace z Integrovaného programu rozvoje území Karlovy Vary. Pokryly až 85 procent nákladů.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky správa, MHD, internet, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově slouží dvě chytré zastávky MHD za dva miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.