Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Karlovy Vary schválily schodkový rozpočet s výdaji 1,63 miliardy korun

Zastupitelstvo Karlových Varů schválilo rozpočet města na rok 2023 ve výši 1,63 miliardy korun. Rozpočet je schodkový, příjmy mají být 1,43 miliardy. Rozdíl 207 milionů korun pokryje město z rezervy a hlavně z úvěru na investiční akce. Podle opozice je ale nereálný rozpočtový výhled na další roky.

„Brali jsme v potaz stav cen energií, v rozpočtu je samostatná položka na navýšení energií, a to 65 milionů korun. V současné chvíli nevíme, jak na tom bude KV Arena, jestli spadne do zastropování. Omezili jsme i odbor technický, ubrali jsme na opravách silnic asi deset milionů korun," řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

„Při přípravě rozpočtu jsme vycházeli i z toho, že je potřeba dívat se i na střednědobý plán. V něm nám asi největší potíž bude dělat rekonstrukce Chebské mostu. Předpoklad celkové částky je 420 milionů korun, což samozřejmě město na další roky zatíží. Budeme dělat všechno proto, abychom nějaké dotace ze státního rozpočtu získali. Jinak budou naše rozpočty velmi napnuté," dodala primátorka.

Řekla, že sestavování rozpočtu bylo obtížné vzhledem k rostoucím výdajům a stagnujícím příjmům. Z celkových 1,63 miliardy korun výdajů 353 milionů korun tvoří kapitálové výdaje. Nejvýznamnější investiční akce budou v příštím roce rekonstrukce ulic Konečná nebo Třeboňská, začnou také přípravné práce na opravu Chebského mostu. Oprava ale bude rozložena do několika let. Velké investice budou pokračovat i ve školských zařízeních města, kam má celkem směřovat 78 milionů korun.

U prodeje majetku města Karlovy Vary počítají pro příští rok s příjmy za prodej sanatoria Trocnov, který by podle návrhu rozpočtu měl do městské pokladny přinést nejméně 58 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Karlovy Vary, 2023

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary schválily schodkový rozpočet s výdaji 1,63 miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.