Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Provozovatelé skiareálů v Karlovarském kraji hodnotí sezonu různě

Provozovatelé lyžařských areálů v Karlovarském kraji hodnotí letošní sezonu různě. Výše položené areály s dobrým zasněžovacím systémem ji považují za vydařenou. Provoz chtějí udržet ještě minimálně měsíc. Naopak provozovatelé níže položených středisek kvůli výkyvům teplot a častým dešťům považují sezonu za nejhorší za posledních několik let. Skiareály v Aši a v Mariánských Lázní již zimní sezonu ukončily.

Dobrou sezonu mají letos v menším skiareálu Novako, který je určen zejména pro rodiny a začátečníky. "Nedávno jsme investovali do zasněžovacího systému a do nové rolby, ty nám pomohly udržovat sjezdovky. Areál jsme otevřeli 14. prosince a v provozu jsme měli většinou celý areál, i návštěvnost byla díky tomu velmi slušná," řekla manažerka areálu Pavlína Nováková. Lyžovat by se tam mělo asi ještě měsíc.

Dobré podmínky pro lyžování stále nabízí také největší areál v Krušných horách Klínovec. I přes nepříznivé počasí tam intenzivně zasněžovali technickým sněhem a návštěvnost tam byla zejména o víkendech vysoká. Podle mluvčí areálu Hany Hoffmannové chtějí provozovatelé udržet skiareál v provozu do Velikonoc.

Lyžařský areál Skipot v Potůčkách má letos také vydařenou sezonu. "Máme v provozu celý areál, daří se nám udržovat sjezdovky v dobrém stavu. Protože okolní areály tolik sněhu nemají, o to se nám zvýšila návštěvnost," uvedl provozovatel areálu Marek Plachý.

Naopak nižší návštěvnost měli ve skiareálu na Božím Daru. Podle mluvčí areálu Julie Juricové je letošek oproti předešlým rokům slabší. "Hlavním důvodem byly povětrnostní podmínky. Časté a vydatné dešťové srážky a silný vítr nám často znemožňoval udržet sjezdovky a vleky v provozu. Technickým sněhem jsme museli dosněžovat průběžně celou sezonu. Z těchto důvodů jely v areálu pouze dva vleky ze tří," řekla Juricová.

Provozovatel areálu Plešivec Petr Voráček považuje letošní sezonu za vůbec nejhorší. "Jsme v červených číslech. Kvůli tomu, že nebyly mrazy a často pršelo, jsme nemohli vysněžit celý areál. Ovlivnilo to samozřejmě i návštěvnost," řekl Voráček. Areál, který funguje teprve sedm let, bude podle něj muset investovat do zasněžování.

Podobně hodnotí letošní zimu i provozovatel střediska na Bublavě Jiří Lhota. "Protože se nám nepodařilo zprovoznit hlavní sjezdovku, chceme letos investovat do jejího zasněžování. Budou tam zasněžovací tyče, které jsou navíc i ekologické," řekl Lhota.

Nepříznivé podmínky byly letos také ve skiareálu v Aši, který byl v provozu pouze týden koncem ledna. V Mariánských Lázních se lyžovalo jen na jedné sjezdovce Krakonoška. Provozovatele níže položených středisek trápily výkyvy teplot a nedostatek přírodního sněhu.

Autoři | Foto

Štítky ČR, turistika, rekreace, hory, Karlovarský kraj, lyžování, skiareály, sjezdovka, Mariánské Lázně, , Velikonoce, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé skiareálů v Karlovarském kraji hodnotí sezonu různě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.