Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Centrum pomoci pro ukrajinské uprchlíky v Karlovarském kraji zdvojnásobí svoji kapacitu

Kapacita Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) v karlovarské KV Areně se zdvojnásobí. Z důvodu nedostačujících prostor začne centrum fungovat i v centrální hale, počítá se také se skladem humanitární pomoci. Na jednání krajského krizového štábu to řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN). V Karlových Varech od pátku funguje centrální sklad humanitární pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny.

„Musím velmi ocenit věcný přístup vedení města Karlovy Vary, jednatele KV Areny, ale i vedení klubu HC Energie, protože harmonogramu hokejových zápasů se rozšíření prostor uprchlického centra do haly samozřejmě výrazně dotýká. Moc všem děkuji za pochopení situace a vstřícnost, se kterou k tomuto řešení přistupují. Nyní je to jediná možnost, jak bez přerušení provozu centra můžeme kapacitu zdvojnásobit a urychlit tak odbavení ukrajinských občanů. Doufáme, že to pochopí i fanoušci HC Energie a další návštěvníci KV Areny, kteří očekávali první jarní akce,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Centrum, které funguje od úterního odpoledne, dosud odbavilo denně okolo 200 uprchlíků. Na přestavbě KV Areny budou hasiči pracovat o víkendu. Nové zázemí centra by mohlo začít sloužit od příštího týdne. Rozšíření prostor bude platit nejdéle do ukončení nouzového stavu.

Nově zřízený centrální sklad se nachází v areálu Řempo Holoubek v části Stará Role. Určený je pro potřeby příchozích uprchlíků i pro obce a organizace poskytující pomoc těmto lidem. Potřebné věci mohou přinést obce, organizace, firmy i jednotlivci. Ve skladu poté budou tříděny podle jednotlivých aktuálních potřeb. Příjem, třídění a výdej materiální pomoci z humanitárních sbírek zajišťují pracovníci místních neziskových organizací ve spolupráci s hasiči a dobrovolníky.

Informace k provozu a aktuálním potřebám centrálního skladu mohou lidé získat na informační lince IZS na telefonním čísle 950 380 180. Otevírací doba skladu je každý den od 8:00 do 18:00.

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky KV Arena, asistenční centrum, pomoc uprchlíkům, humanitární pomoc, Karlovarský kraj, uprchlík, Ukrajina, HC Energie Karlovy Vary, Petr Kulhánek, Starostové a nezávislí, HOLOUBEK PROTECT a.s., Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum pomoci pro ukrajinské uprchlíky v Karlovarském kraji zdvojnásobí svoji kapacitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.