Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sokolov dokončuje pozemky pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná

Sokolov dokončuje 11 parcel pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná. Náklady na jejich zasíťování včetně komunikací a veřejného osvětlení vyšly na osm milionu korun. S přípravou pozemků pro bytovou výstavbu chce město pokračovat i v dalších letech, například v Jižním lomu. Novinářům to dnes řekl místostarosta Jan Picka (nez.).

Pozemky vznikly v Roháčově ulici, která z jedné části sousedí se sídlištěm a z druhé s rodinnými domy. Lokalita má nedaleko k městským parkům i centru města. Parcely budou zkolaudovány na začátku října, poté je bude radnice nabízet k prodeji.

"Nejvíce se nám osvědčilo to, že sem přijdou nabídky a z nich budeme vyhodnocovat podle nabízené ceny. Nějakou představu o základní ceně, pod kterou nemůžeme jít, máme. Budeme mít znalecký posudek," řekl Picka.

Dalších pět pozemků připravuje město na stejném sídlišti ve Vítězné ulici. S největší bytovou výstavbou se ale v příštích letech počítá u Jižního lomu. Jde o lokalitu, která je blízko centru a zároveň je nedaleko řeky Ohře, kde je cyklostezka i dostatek zeleně. Je také poblíž jezera Medard, které je již nyní oblíbeným rekreačním místem. K dispozici by tam mohlo být až 40 volných pozemků. Město nyní pracuje na přípravách projektu, financovat by jej chtělo i z dotace.

V posledních letech se nové parcely pro bytovou výstavbu v Sokolově s 23 tisíc obyvateli připravovaly jen zřídka. Město je totiž obklopeno doly a není zde dostatek místa pro jejich výstavbu. Velké množství parcel nyní nenabízí ani soukromý investor. Sokolovsko se přitom potýká se značným odlivem obyvatel. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel byl úbytek lidí z celého regionu za první pololetí letošního roku nejvyšší ze všech okresů v Česku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, reality, Sokolov, pozemek, sídliště, rodinný dům, Jan Picka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov dokončuje pozemky pro stavbu rodinných domů na sídlišti Vítězná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.