Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vary připravují studii využití Staré vodárny na volnočasový areál

Karlovy Vary připravují studii využití areálu bývalé vodárny na břehu Ohře a jejího okolí pro rekreační účely. Zanedbaný a nevyužívaný prostor v meandru Ohře by se měl stát volnočasovým areálem, volně přístupným veřejnosti. Studii využití zpracovává Kancelář architektury města, řekl náměstek primátorky Karlových Varů Tomáš Trtek (ANO).

V současnosti je dokončena první fáze celkové studie Staré vodárny a nejen samotné Staré vodárny, ale celého meandru z obou stran ulice Plynárenská. To znamená, že je tam rozpracované základní urbanistické řešení celého území. Ve druhé fázi dojde k rozpracování detailů samotného prostoru Staré vodárny, kde bude definováno, které domy půjdou k zemi, které zůstanou a budou přetvořeny na jinou funkci. A budou tam zakresleny funkcionality pro volnočasové využití,“ uvedl Trtek.

V areálu by mohla vzniknout sportoviště nebo pikniková louka. Prostor by měl být volný, s jednoduchou údržbou, se zázemím nebo občerstvením. Protilehlá čtvrť v areálu plynáren by pak v budoucnu měla být koncipovaná jako rezidenční. To je ale podle Trtka ve výhledu na dalších 20 až 30 let.

V blízkosti se počítá do budoucna i se stavbou parkovacího domu v areálu bývalých technických služeb Kattenbeck, který by sloužil jak pro návštěvníky areálu Staré vodárny, tak pro návštěvníky nedaleké KV Areny.

Studie využití areálu Staré vodárny a okolí by měla být hotova do konce roku, pak bude následovat projektová příprava. Reálně by tak práce na zvelebení brownfieldu uprostřed města mohly začít v roce 2022 nebo 2023. Bude ale záležet na finančních možnostech města. Areál zatím není začleněn mezi prioritní investiční projekty, které chtějí Karlovy Vary financovat z dlouhodobého úvěru, který si město vzalo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky Správa, Reality, rekreace, Karlovy Vary, Studie, Stará vodárna, Ohře, ANO 2011, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary připravují studii využití Staré vodárny na volnočasový areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.