Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Projekt zahrada seniorů slaví úspěch, zájemců je více než záhonů

Karlovarská radnice vybudovala komunitní centrum pro seniory, které nazvala Zahrada seniorů. Ve spolupráci se Správou lázeňských parků připravila v bývalém drahovickém zahradnictví přibližně čtyřicet záhonů, které si sem jezdí registrovaní senioři obdělávat.

„S tak velkým zájmem jsme nepočítali. Přihlásilo se nám více než sto zájemců. K dispozici máme zatím jen asi čtyřicet záhonků, ale protože má projekt úspěch, začínám vybírat další lokality i v dalších městských čtvrtích,“ vysvětlila Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Ta sice nepředpokládá, že by se každý registrovaný zájemce opravdu chtěl pravidelně starat o svůj záhonek a pěstovat si na něm květiny nebo zeleninu, ale přesto je vidět, že zájem převyšuje dosavadní možnosti města.

„Uvažujeme, že bychom podobnou zahradu udělali na Čankovské a ve Staré Roli. Jsme rádi, že jsou v tomto věku lidé stále aktivní a musím se přiznat, že jsem z návštěvy Zahrady seniorů i samotných seniorů měla velmi dobrý pocit,“ dodává primátorka.

Podle jejího náměstka Josefa Kopfsteina (Karlovaráci) jsou v zahradě i vyvýšené záhony, aby se k nim nemuseli senioři tolik ohýbat. „Vzhledem k pandemii i počasí jsme se dohodli se Správou lázeňských parků, která seniorům dodala už některé předpěstované rostliny. Navíc je tady možnost i určitého poradenství,“ doplnil náměstek s tím, že pokud se podaří najít vhodné lokality pro další podobné zahrady, mohli by je využívat i mladší lidé žijící například na karlovarských sídlištích.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Kopál/mmkv

Štítky zahrada seniorů, Karlovy Vary, novinka, registrace, zájem, zahrádkaření, záhon, zahrada, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Správa lázeňských parků, Stará Role

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt zahrada seniorů slaví úspěch, zájemců je více než záhonů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.