Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hotely v Karlových Varech se začínají otevírat, některé nabízejí i slevy

Část hotelů v Karlových Varech se ode dneška otevírá. Další plánují otevření v následujících týdnech. Uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru umožní hotelům obsadit větší kapacitu. Některé hotely nabízejí na první týdny slevy. Karlovarské infocentrum chce proto zintenzivnit propagační kampaň, řekl dnes ředitel Infocentra Karlovy Vary Josef Dlohoš.

"Některé hotely otevírají už dnes, je jich pak pár, které otevírají od 27. května, některé otevírají od 1. června nebo v průběhu prvního červnového týdne. A některé plánují otevření až v průběhu července nebo srpna. Nemají dostatečné rezervace a nevyplatí se jim otevírat prázdné hotely bez rezervací. Tím, že to dlouho stálo a dlouho to bylo nejasné a až nyní se to rozvolnilo, tak si lidé dělali .rezervace až na prázdninové měsíce," popsal situaci hotelů v největším lázeňském městě Česka Josef Dlohoš. Očekává, že v prvních týdnech budou silné hlavně víkendy a postupně by se hotely mohly začít plnit.

Rychlejší rozvolnění vládních opatření pro Česko zřejmě odstartuje silnou nabídku hotelů v zemi. Některé karlovarské hotely proto nabízejí na červnové pobyty slevy. Urychlit kampaň chce i infocentrum. "Plánujeme to nyní zintenzivnit. Tento týden a v průběhu června se lidé budou rozmýšlet, kde stráví prázdniny a volné dny. Takže pojede asi pět týdnů intenzivnější kampaň," uvedl Dlohoš.

I přes možnost otevřít hotely ale zůstávají některé požadavky na hosty, prokazování negativními testy nebo očkování či proděláním nemoci covid-19. Ve styku se personálem musí hosté i nadále nosit respirátory, zakázané jsou i švédské stoly při stravování. Podle Dlohoše ale tato opatření už nejsou tak omezující, aby návštěvníky odradila. Velká část lidí se už těší na dovolenou a pobyt mimo domov a na nošení respirátoru mezi lidmi si už lidé zvykli, míní Dlohoš.

V loňském roce Karlovy Vary začaly jako jedny z prvních měst nabízet vouchery do hotelů ve městě. Celkem si jich lidé zaregistrovali 4149, což při průměrném počtu 1,8 člověka na voucher představovalo asi 8000 hostů, kteří do města i díky slevě přijeli. Letos už město dotované vouchery nechystá. Jednak stále platí státem dotované vouchery na lázeňské pobyty ve výši 4000 korun při pobytu na nejméně šest dní, a Karlovy Vary chtějí i po krizi zůstat městem s kvalitní nabídkou lázeňských a hotelových služeb na vyšší úrovni a lákat klientelu ochotnou víc utrácet a vracet se.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky ČR, hotely, koronavirus, Karlovy Vary, hotel, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely v Karlových Varech se začínají otevírat, některé nabízejí i slevy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.