Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hejtman: Nelze přenášet negativní vnímání ruské mocenské politiky na řadové občany této země

Vedení Karlovarského kraje očekává, že současná vypjatá situace bude mít dopad na lázeňská města a cestovní ruch. Rusové totiž patří k velmi početné skupině turistů, kteří každoročně na západ Čech přijíždí.

„Pokud se potvrdí souvislost mezi výbuchem muničního skladu ve Vrběticích a ruskými tajnými službami, tak to výrazně negativně ovlivní česko-ruské vztahy obecně. Dopad na náš kraj a zejména naše lázeňská města se v souvislosti s tím nepochybně projeví také. Ne teď hned, kdy je mobilita vzhledem ke covidu mezi zeměmi nemožná,“ uvedl Petr Kulhánek (STAN), hejtman Karlovarského kraje v reakci na včerejší mimořádnou zprávu premiéra Andreje Babiše (ANO) a vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD).

Karlovarský kraj je jedním z nejvíce postižených krajů v České republice současnou koronavirovou pandemií. Podstatná část jeho příjmů totiž plyne z cestovního ruchu a lázeňství, které je již mnoho měsíců na bodě mrazu. Kraj se navíc připravuje na restart lázeňství, kde hraje ruská klientela podstatnou roli.

„Určitě to ale může ovlivnit budoucí restart lázeňství, kde je ruská klientela historicky po staletí významným segmentem v našich lázních. A jejich návštěvnost bude určitě ovlivněna ochlazením vztahů našich zemí. Věřím však, že se vyvarujeme negativního pohledu na návštěvníky i dnes početnou rezidenční menšinu z Ruska. Myslím si, že nelze přenášet negativní vnímání ruské mocenské politiky na řadové občany z této země,“ dodal hejtman Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky Rusko, cestovní ruch, lázeňství, agenti, terorismus, Karlovarský kraj, lázně, Česko, Petr Kulhánek, Andrej Babiš, Starostové a nezávislí, Jan Hamáček, ANO 2011, ČSSD, Vrbětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jordan Novák

Mazlíku, já tady žádnou propagandu nešířím, ale říkám pravdu, a to z osobní zkušenosti. Rusáci Vary zničili a kéž by to tam žilo jako v minulosti, tedy před okupací Rusákama.

Pondělí, 19. dubna 2021, 23:39Odpovědět

Jirka Mazlík

Západní propaganda vedena prostřednictvím svých poskoků vykonává dle komentářů svůj účel. Zanést nenávist ke všemu z východu. Stačilo by si dát do souvislosti několik faktů a hned by se jevil ten nesmysl s výbuchem v jiném světě. I Gebls by mohl dnešní garnituře závidě.

Neděle, 18. dubna 2021, 23:36Odpovědět

Martin Vopršálek

Chápu, že má hejtman zájem, aby se v jeho kraji vedlo lépe. Ale působení rusáků (úmyslně nepíši Rusů) je v KV děsivé. Člověk neví, zda je v Rusku nebo u nás. Odliv ruské klientely bude přechodně těžký. Služby i komerční nemovitosti zlevní a systém opět najde svoji novou rovnováhu. I bez rusáků. Vždyť KV mají co nabídnout.

Neděle, 18. dubna 2021, 22:26Odpovědět

Miloslav Misot

Ještě by se na ty dva agenty mohlo svést shození mostu na rychlík u Studénky a otrava Bečvy...

Neděle, 18. dubna 2021, 20:07Odpovědět

Pavel Prokeš

Rusáci se neumí chovat proto k Vám nikdo jiný nejezdí.

Neděle, 18. dubna 2021, 19:45Odpovědět

Jiří Mareš

To si vážně myslíte, že Rusové žijící v Karlových Varech nebo je navštěvující jsou "řadoví občané Ruské federace"?

Neděle, 18. dubna 2021, 18:57Odpovědět

Petr Semerád

Co to ten kreten mele????

Neděle, 18. dubna 2021, 17:59Odpovědět

Jordan Novák

Kvůli Rusákům do lázní přestali jezdit Němci. To byla doba, kdy se po Varech začali procházet Rusáci v teplácích. Večer si koupili vodku a chlastali jí na pokojích. Proto zanikly restaurační podniky a tanečky, kam se za nimi jezdilo z Prahy a i z ostatních krajů. Večery ve Varech žily. Dnes (před kovidem) tam večer neštěkne ani pes. Člověk se bojí po té prázdné kolonádě i projít. Kéž by Vary zase bez Rusáků ožily, pane starosto!

Neděle, 18. dubna 2021, 13:42Odpovědět

Luděk Matouš

Pane hejtmane nebudte směšnej už ted se bojíte o turisty z Ruska ,to si máme nechat ukrást suverenitu a nechat vybuchovat kde co ?Normální lidi vašeho kraje rusko určitě odsoudí,ale vy už ted se bojíte.Bez rusu se lázně obešli staletí ,takže když budete schopní přilákáte klientelu z nedalekéhoNěmecka ,Holanska ovšem vy asi nejste ten správnej propagátor kraje.ČEŠI TAKY BUDOU JEZDIT .

Neděle, 18. dubna 2021, 13:18Odpovědět

Hejtman: Nelze přenášet negativní vnímání ruské mocenské politiky na řadové občany této země  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.