Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

KV Aréna nabídne nový a velmi moderní saunový svět

Zhruba tři miliony korun si vyžádala rekonstrukce saunového světa v karlovarském bazénovém centru. To nabídne hned čtyři druhy různých saun, odpočívárnu a nechybí ani ochlazovací bazének. Původně byly milovníkům saunováníí k dispozici pouze sauny dvě.

„Původní sauny byly po zhruba pětiletém provozu dožité a bylo nutné je zrekonstruovat. Využili jsme proto jarní uzavření bazénových center a naplánovali rozsáhlou rekonstrukci celého prostoru,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO) během včerejšího slavnostního otevření nového saunového světa.

Ročně do saun bazénového centra KV Arény zavítá přes patnáct tisíc návštěvníků. Ti se nyní mohou těšit na nový a velmi moderní prostor, který nabídne hned čtyři druhy saun. „Máme klasickou finskou saunu, aroma saunu, bylinkovou saunu a infrasaunu,“ popsal aktuální nabídku jednatel KV Arény Roman Rokůsek.

Ten dále uvedl, že přestavbou došlo k zdvojnásobení saunovacích ploch, což ale neznamená, že do saunového světa bude vstupovat více osob. „Původní kapacita byla dvacet tři osob a tu chceme zachovat, i když máme nyní čtyři různé sauny. Myslíme, si, že tento počet je vyhovující a nabízí návštěvníkům dostatek pohodlí a komfortu,“ pokračoval dále jednatel KV Arény s tím, že dle aktuálních nařízení vlády smí do saunového světa nyní vstupovat maximálně šest osob. „Proto připravujeme on-line objednávkový systém, aby si saunéři a saunérky objednali čas, který jim vyhovuje, a předem věděli, že je sauně volno a nebudou muset čekat nebo se vracet domů,“ dodal Roman Rokůsek s tím, že poprvé se pro veřejnost nový saunový svět otevře v sobotu 12. prosince.

Náklady na rekonstrukci celého prostoru dosahují částky tří milionů korun. Na svém původním místě zůstal pouze ochlazovací bazének, vše ostatní se změnilo. „Bourací a stavební práce vyšly na 1,4 milionu korun a vybavení včetně nových saun pak stálo 1,6 milionu korun,“ sdělil dále náměstek Tomáš Trtek.

Velmi příjemně působil nový prostor i na primátorku Karlových Varů Andreu Pfeffer Ferklovou (ANO), která věří, že saunový svět v KV Aréně obyvatele Karlových Varů potěší. „Je to velmi hezky udělané. Škoda, že tady nestojí ještě nějaké moderní fitness centrum, které by nabídlo sportovcům kompletní servis včetně bazénu a saun, tak jak to bývá ve velkých městech,“ uzavřela primátorka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky bazén, KV Arena, otevření, sauna, rekonstrukce, ANO 2011, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KV Aréna nabídne nový a velmi moderní saunový svět  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.