Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Druhý lockdown již nepřežijeme, shodují se někteří podnikatelé

Stále se zpřísňující vládní opatření ohledně pandemie Covid-19 doslova děsí podnikatele v pohostinství a hotelnictví. Někteří z nich přiznávají, že jsou blízko krachu.

„Po první vlně, kdy restaurace zela prázdnotou, bylo téměř nemožné znovu rozjet provoz. V Karlových Varech je většina restaurací závislá na turismu, který je momentálně zcela omezen. V létě navíc jezdila pouze česká klientela, která není tak bohatá, jako ta zahraniční,“ říká Renata Hurbanová, majitelka restaurace Galerka v Karlových Varech.

Tu samozřejmě nepotěšilo omezení otvírací doby pouze do 20 hodin a nyní se děsí úplného uzavření provozovny.  „Už po jarních a letních měsících byla situace hodně těžká. Nová omezení nám ale doslova lámou vaz,“ dodala majitelka restaurace.

Podobný názor má i majitel karlovarského penzionu Adam Hübschmann. Ten má sice svůj rodinný podnik stále otevřen, ale nemá koho ubytovat.

„Je to patová situace. Otevřeno mít můžeme, ale hosté nejsou a vypadá to, že dlouho nebudou,“ říká majitel penzionu, který se obává dalších restrikcí, které má vláda dnes ohlásit.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky restaurace, penzion, lockdown, Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý lockdown již nepřežijeme, shodují se někteří podnikatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.