Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Michelinský kuchař Radek Kašpárek sestavil tři skvělé bagely pro chebskou restauraci Bagel Lounge

Návštěvníci stylové restaurace měli včera možnost se nejen osobně setkat s oblíbeným porotcem soutěže MasterChef, ale i nasát lehkou atmosféru této zmiňované soutěže. Samozřejmostí pak byla ochutnávka dobrot, jejichž recepty speciálně pro tento podnik Radek Kašpárek sestavil.

„Všechny tři recepty jsou unikátní, ale samozřejmě je možné, že tyto kombinace už někdo použil. Thajský bagel je s bůčkem a sladkou pálivou omáčkou. Je tam jarní cibulka, koriandr, což je kombinace, kterou jsem nevymyslel. Je to klasika, která funguje. Já jsem ji zkusil uchopit tak trošku netradičně. Ve vegetariánském bagelu je humus (ten jsem taky nevymyslel), nicméně ta kombinace s hummusem, kandovanou paprikou a sýrem halloumi je moje vlastní. Věřím, že si tuto kombinaci zamilují nejen vegetariáni. A třetí recept je český, s trhanou kachnou a smaženým kysaným zelím,“ prozradil Radek Kašpárek základní rozdíly mezi včera představenými bagely.

Ačkoliv se podle něj nejednalo o žádný složitý recept, všechny bagely z Chebu jsou především dokonale šťavnaté a to je základní pravidlo.

„Základem je perfektně vychucený bagel. Samozřejmě důležité je, aby byl šťavnatý tak, že si host vychutná opravdu každé sousto. Musí tam být majonéza, dip, nebo jiná studená omáčka, skvěle připravené maso a šťavnatá zelenina, prostě všechno v jedné ruce dohromady. Toho jsem se snažil docílit u všech bagelů a jsem přesvědčený, že se mi to povedlo,“ doplnil držitel několika michelinských hvězd.

A pokud by vás zajímalo, co z dílny Radka Kašpárka můžete v chebském Bagel lounge ochutnat tak je to bagel s pomalu pečeným bůčkem, bagel s kachním masem a bagel Vegetarián.

Přímo v chebské restauraci se včera také soutěžilo, neboť dorazili i tři účastníci MasterChefa. Z první řady to byla Lucka a Honza a z druhé řady Evi. Všichni dostali za úkol z připravených surovin sestavit vlastní bagel. Tím nejúspěšnějším byla Evi, jejíž bagel oznámkovala porota na jedničku s hvězdičkou. Tu si ostatně zaslouží i všechny tři bagely Radka Kašpárka, které přesně zapadají do koncepce podniků Bagel Lounge.

„Věříme, že i díky skvělým receptům Radka Kašpárka se nám podaří pokračovat v naší snaze poskytovat hostům jedinečný gastronomický zážitek,“ říká Kristýna Gabalcová, manažerka komunikace sítě Bagel Lounge a dodává: „Těsto na bagely si pečeme přímo sami nebo spolupracujeme s kuchaři oceněnými michelinskou hvězdou. Každý bagel je ručně dělaný unikát.“

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky recepty, kuchyně, michelinská hvězda, Radek Kašpárek, Bagel lounge, Cheb, Bagel, restaurace, recept, MasterChef, omáčka, maso, sýr, paprika, kachna, kysané zelí, kuchař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michelinský kuchař Radek Kašpárek sestavil tři skvělé bagely pro chebskou restauraci Bagel Lounge  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.