Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dvacet let trvání Karlovarského kraje připomene kampaň s novým logem

Oslavy bude provázet nové logo, jehož hlavním grafickým motivem je obrys kraje, který je vyplněný dynamickými tahy štětce. Ty symbolizují jednotlivé oblasti využití, které kraj nabízí. Životní energii zastupuje stylizovaná linie srdečního tepu a symbol srdce. Logo vizuálně dokresluje motto celého projektu – „Žijeme regionem“, ve variantě připomínající dvacetiletí kraje jej pak doplňuje číslovka zdůrazňující výročí.

Od vzniku Karlovarského kraje uplynulo 20 let, po které se velmi výrazně měnila tvář regionu. Díky všem lidem, kteří tady žijí, jsou aktivní a mají rádi svou obec, město i celý kraj, jsme ušli obrovský kus cesty. A letos se obracíme na chvíli zpět a snažíme se připomenout, co všechno má kraj během uplynulého dvacetiletí za sebou,“ sdělil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Dvacetiletí Karlovarského kraje připomenou i srpnové Krajské listy, jejichž vydání bude věnováno změnám, které provázejí region od doby jeho vzniku až po současnost.

„Nyní jsme si prožili těžké období, říká se, že jsme kraj na konci světa, ale umíme společně držet a vše jsme zvládli a teď nemám na mysli jen koronu, ale spoustu dalších věcí, kterými se jako kraj můžeme pochlubit,“ pokračoval hejtman.

Kraj připraví aktivity, ve kterých se obyvatelé vrátí v čase a budou mít šanci vzpomenout si, co vše se změnilo a posunulo k lepšímu.  „Osobně jsem hrdý, že žiji v tomto kraji. Nemáme to tady jednoduché, ale moje srdce bije pro region,“ dodal Petr Kubis.

Vedle loga a krajských listů by měla být připravena putovní výstava mapující dvacetiletou historii kraje a v úvahu připadá i slavností koncert, na který by byli pozváni všichni hejtmani a zastupitelé. Další doprovodné akce by se měly konat po celém kraji a vždy na základě aktuálních vládních nařízení a epidemiologických podmínek.

„Karlovarský kraj je historicky jasně daným celkem, který respektovali i naši dávní předchůdci. Vycházejme z toho, že nejsme krajem na konci světa, ale krajem uprostřed Evropy a chtějme z našeho regionu udělat hezký kus Evropy,“ dodal krajský radní Josef Janů, jehož slova doplnil i další radní Jaroslav Bradáč: „Myslím si, že nejsme krajem na konci, ale krajem na začátku.“

Ohodnoť článek

Štítky oslavy 20 let kraje, Karlovarský kraj, ŽIjeme regionem, nové logo, Petr Kubis, Evropa, Jaroslav Bradáč, Josef Janů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacet let trvání Karlovarského kraje připomene kampaň s novým logem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.