Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Varáci už mohou vyrazit na farmářské trhy i oblíbenou nedělní burzu

Počet prodejců ale bude na obou akcích o něco nižší, než bylo zvykem. Akce se mohou konat pouze za přísných bezpečnostních a hygienických podmínek a na burze bez možnosti prodávat občerstvení. Na pořádek a hladký průběh bude dohlížet městská policie.

„Jsme rádi, že můžeme tyto dvě akce zase pořádat. Lidé se často ptali a zájem byl i ze strany farmářů,“ říká Simona Vránová, ředitelka společnosti KV City Centrum, která trhy a burzu pořádá.

Farmářské trhy v Karlových Varech se letos konají již desátým rokem. I zítra si na prostranství před Tržnicí budou moci lidé nakoupit produkty zejména malých producentů potravin z regionu a pěstitelů z okolních úrodných krajů.

„Trhy budou opět probíhat v režimu, který stanovují aktuální hygienická a bezpečnostní nařízení. Nabídku ozvláštní sortiment, který se zřejmě stane běžnou součástí našich šatníků, k dostání totiž budou rozličné roušky,“ říká mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

A právě kvůli bezpečnostním opatřením bude před Tržnicí o něco méně prodejců, než bylo v minulosti zvykem.  A méně stánků bude i na oblíbené nedělní burze v Tuhnicích. I tady totiž platí současná nařízení vlády.

„Na hladký průběh akcí a samozřejmě i dodržování nařízení vlády budou opět dohlížet jak naši zaměstnanci, tak i strážníci městské policie, která nám hodně pomáhá,“ doplňuje ředitelka KV City Centra.

Vedle dodržování rozestupů mezi prodávajícími a kupujícími je zásadním omezením pro návštěvníky burzy zákaz prodávání občerstvení.

„Je to škoda, každý týden v neděli tam chodím na vietnamskou polévku a potkat známé. Většinou nic konkrétně nesháním, beru to jako procházku mezi lidi. Občas ale samozřejmě něco koupím. Nicméně polévka mi bude chybět, ale na burzu se těším,“ řekl Jan Homolka, pravidelný návštěvník burzy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV city centrum

Štítky farmářské trhy, Karlovy Vary, opatření, městská policie, burza, Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varáci už mohou vyrazit na farmářské trhy i oblíbenou nedělní burzu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.