Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lidi zase začal bavit život, chodí nakupovat, cvičit nebo třeba do knihovny

Během prvního otevřeného dne v ostrovské městské knihovně obsloužili 242 čtenářů. Butiky vzaly ženy útokem, mrzí je, že nemohou zkoušet oblečení a první nadšenci si už byli i zacvičit v různých fitcentrech.

"Otevřeli jsme v pondělí a hned se na nás přišlo podívat 242 čtenářů, kteří si půjčili přes čtyři sta knih,“ uvedla Jana Múčková, zástupkyně ředitelky Městské knihovny Ostrov.

I přes omezený provoz jsou v knihovně rádi, že mohli konečně otevřít.

„Bohužel, z hygienických důvodů není možné půjčovat společenské hry, aktuální denní tisk a není umožněn ani přístup na počítače. V současné době nemůže knihovna plnit funkci komunitního prostoru, tudíž prosíme čtenáře, aby v prostorách knihovny trávili pouze čas nezbytně nutný k výběru a půjčení knih,“ doplnila zástupkyně ředitelky.

Podobně nadšená byla i reakce Anděly Kubánkové, majitelky studia Body Express Karlovy Vary, které je moderní alternativou fit centra.

“Klienti se moc těšili, až si k nám zase budou moci přijít zacvičit a hned od pondělí také chodí,“ říká majitelka Body Express.

V tomto studiu nemají problém se zákazem sprchování, neboť to většina klientů po dvacetiminutovém intenzivním tréninku nevyžaduje.

„Používáme moderní technologii EMS, což je elektrická stimulace svalů a klienti se u nás příliš nepotí. A to i přesto, že jejich svaly udělají během dvacetiminutové lekce hodně práce,“ doplnila Anděla Kubánková.

Velký zájem zákaznic popisuje i prodavačka butiku s italskou módou Lucie Novotná.

„Ženský poletovaly jako pilné včelky. Bylo poznat, že jim nakupování chybělo,“ uvedla prodavačka s tím, že většina ale kroutila hlavou nad tím, že si nemůže věci vyzkoušet.

„Máme ale naštěstí stálé zákaznice a tak většina už naše velikosti zná. A ten kdo ne, může zboží vrátit nebo si přijít pro jinou velikost,“ dodala Lucie Novotná.

 

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto body express Karlovy Vary

Štítky svoboda, nákupy, knihovna Karlovarský kraj, body express, Ostrov, knihovna, Městská knihovna Ostrov, Ems AG, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidi zase začal bavit život, chodí nakupovat, cvičit nebo třeba do knihovny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.