Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Vedení ANO uložilo karlovarské organizaci, aby učinila kroky k vypovězení koaliční smlouvy

Předsednictvo ANO uložilo karlovarské organizaci, aby učinila kroky k vypovězení koaliční smlouvy na tamním magistrátu kvůli obvinění radního pro dopravu Petra Bursíka (ODS). Ten už oznámil, že skončí v radě města a pozastaví své členství v ODS. Koalici tam tvoří ANO, Karlovaráci a Spolu.

Z karlovarské organizace ANO na dotaz ČTK zatím nikdo nereagoval. Předseda ODS v Karlovarském kraji a zastupitel ODS v karlovarském zastupitelstvu Jiří Vaněček řekl, že informaci o chystaném vypovězení smlouvy slyší poprvé.

Policie obvinila karlovarského radního pro dopravu Petra Bursíka (ODS) v souvislosti s chomutovskou korupční kauzou. Návrh na vzetí do vazby nepodá. Stíhán je pro trestný čin zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, za což mu hrozí až osmileté...

„Koalice se řídí podle koaliční smlouvy a ta v případě nějakých problémů předpokládá smírčí řízení. My jsme na situaci s panem Bursíkem reagovali rychle a navrhli jsme koalici místo něj náhradníka. Koaliční smlouva by se měla vypovídat, až dojdou všechny možnosti nebo pokud by nefungovala, teď k tomu nevidím důvod," uvedl Vaněček. ANO podle něho může smlouvu vypovědět jednostranně, to by ale považoval za zvláštní.

V případu ovlivňování zadávání veřejných zakázek kriminalisté dosud obvinili 14 lidí a pět společností. Předsednictvo opozičního ANO rozhodlo také o vyloučení obviněného chomutovského primátora Marka Hrabáče z hnutí. Po včerejším jednání vedení ANO to oznámil jeho předseda Andrej Babiš. Lídrem kampaně pro krajské volby v Ústeckém kraji bude místopředseda hnutí Richard Brabec, který je na kandidátce na 13. místě. Vést ji původně měl právě Hrabáč. Hrabáčovi hrozí až 12 let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením ODS Karlovarský kraj

Štítky ANO, Karlovy Vary, koalice, koaliční smlouva, Petr Bursík, kauza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení ANO uložilo karlovarské organizaci, aby učinila kroky k vypovězení koaliční smlouvy  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.