Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovy Vary očekávají propad v příjmech v desítkách milionů

Výpadek příjmů v řádech desítek milionů korun očekává město Karlovy Vary v důsledku koronavirové krize. Plánované investice zatím město omezovat nechce, podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) by se ale omezení investic mohlo dotknout dalších let.

"Předpokládáme výpadek na místních poplatcích, správních poplatcích i sdílených daňových příjmech, jako je daň z příjmu fyzických osob, daně z přidané hodnoty, z příjmu právnických osob a osob samostatně výdělečně činných," uvedla Andrea Pfeffer Ferklová.

U místních poplatků jde o výpadek okolo tři milionů korun měsíčně, u správních poplatků o 1,5 milionu korun za měsíc.

Podle primátorky, pokud u daně z příjmu fyzických osob a DPH dojde k propadu o deset procent, jednalo by se o výpadek okolo 50 milionů korun v rozpočtu města. "U daně z příjmu právnických osob a živnostníků se důsledky projeví až v roce 2021 a budou se pohybovat v řádech desítek milionů korun. Pokud by se opakovala situace roku 2009, pak by se mohlo jednat o 50 až 60 milionů korun," upřesnila Pfeffer Ferklová s tím, že změny v rozpočtu bude město upravovat až podle vývoje situace.

"V investičních akcích pro letošní rok zatím škrtat nechceme. Otázkou spíše zůstává, zda se nám vzhledem k situaci podaří všechny naplánované akce v letošním roce uskutečnit. Obávám se, že více budou zasaženy investiční akce na další roky. Čeká nás velmi těžké období zejména ve vztahu k lázeňství a cestovnímu ruchu, tedy jednomu z nejdůležitějších podnikatelských odvětví našeho města," dodala primátorka lázeňského města.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, správa, hospodářství, rozpočet, K.Vary, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, koronavirová krize, poplatek, ANO 2011, daň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary očekávají propad v příjmech v desítkách milionů  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.