Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zvolený senátor Miroslav Plevný rezignuje na post místostarosty Chebu

Na nejbližším jednání zastupitelstva města Chebu podá dosavadní místostarosta města Miroslav Plevný (VPM) rezignaci. Důvodem je jeho zvolení do Senátu ČR. Na jeho místo bude nominován advokát Ladislav Hrubý (VPM).

„Po projednání v rámci Volby pro město Cheb a s koaličními partnery jsme se dohodli, že na nejbližším jednání zastupitelstva města podá Miroslav Plevný, čerstvě zvolený senátor, rezignaci na funkci místostarosty. Na jeho pozici budeme navrhovat dosavadního radního, advokáta Ladislava Hrubého,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec (VPM).

Miroslav Plevný uspěl ve víkendovém druhém kole senátních voleb, kde porazil protikandidátku Jaroslavu Brožovou Lampertovou (ANO). Po zvolení senátorem se rozhodl opustit místo na radnici. Jeho místo má obsadit člen rady města a advokát Ladislav Hrubý, který má plnou podporu vedení Chebu.

„Asi neznám většího dříče, poctivce a pracanta, než je on. I proto ho mohu s klidným srdcem a přesvědčením o tom, že funkci místostarosty bude vykonávat na výbornou, navrhnout ke zvolení chebským zastupitelům,“ dodal starosta Chebu.

Ve složení městského zastupitelstva dojde ještě k dalším dvěma změnám. Ze zastupitelstva odejdou Michal Polák a Michal Ouřada (oba za VPM), kteří podle starosty upřednostnili pracovní povinnosti. V zastupitelstvu je proto vystřídají náhradníci Martin Řezníček a Jiří Duchek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky senát, zastupitelstvo, místostarosta, Miroslav Plevný, Cheb, Ladislav Hrubý, Senát Parlamentu ČR, Jaroslva Brožová Lampertová, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, ANO 2011, Michal Polák, Martin Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvolený senátor Miroslav Plevný rezignuje na post místostarosty Chebu  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.