Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Projekt Outplacement pomůže v celé republice

O rozšíření projektu Outplacement, který od roku 2018 funguje v Ústeckém kraji, do našeho regionu žádal premiéra Andreje Babiše před nedávnem hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. Nyní se vláda rozhodla rozšířit projekt celoplošně, což je rozhodně dobrá zpráva nejen pro západ Čech.

„Je to pro nás velmi dobrá zpráva, protože konkrétně v Karlovarském kraji očekáváme v souvislosti s útlumem těžby propouštění ve Vřesové, problematická je také situace v oblasti lázeňství a cestovního ruchu.  Proto jsem se obrátil na pana premiéra a jsem rád, že se projekt rozšiřuje na všechny regiony ČR,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Do projektu mohou vstoupit zaměstnanci, kteří jsou ohroženi ztrátou zaměstnání z důvodu hromadného propouštění nebo jsou ve výpovědní době, a současně se zaevidovali na úřadech práce jako zájemci o zaměstnání. Určen je též zaměstnancům, kterým končí pracovní poměr dohodou nebo na základě pracovní smlouvy na dobu určitou. Projekt zahrnuje takové aktivity, jako je kariérové poradenství, školení v oblasti pracovního práva či finanční gramotnosti. V neposlední řadě mohou klienti absolvovat i rekvalifikační kurzy, jejichž obsah a složení zohledňují potřeby a požadavky regionálních zaměstnavatelů.  Projekt se rovněž zaměřuje na případné nové zaměstnavatele, kteří přijmou propouštěné pracovníky. Mohou získat příspěvky na jejich mzdy v rámci vytvořených pracovních míst a zaměstnance i dále vzdělávat.

„O rozšíření projektu hejtman informoval členy záchranného týmu Karlovarského kraje, který řeší současnou situaci v krizových odvětvích. Součástí týmu jsou zástupci Krajské hospodářské komory, Úřadu práce ČR, společnosti Sokolovská uhelná, aktéři z oblasti lázeňství a cestovního ruchu a nově také krajští zastupitelé z celého politického spektra,“ dodala mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a probíhá od 1. června 2020. Pokračovat by měl do 30. června 2022.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladislav Podracký

Štítky stát, podpora, nezaměstnanost, vláda, Karlovarský kraj, Outplacement, projekt, Česko, Petr Kubis, Andrej Babiš, Ústecký kraj, Úřad práce České republiky, Jana Pavlíková, Hospodářská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt Outplacement pomůže v celé republice  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.