Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Nezapomněli zastupitelé Karlových Varů při podpoře lázeňství a cestovního ruchu na místní obyvatele?

V nové rubrice s názvem Politická korida budeme karlovarské zastupitelské kluby pravidelně konfrontovat s tématy, které aktuálně hýbou Karlovými Vary. V těchto dnech je velkým tématem lázeňství a cestovní ruch. Je zamýšlená reklamní kampaň a vouchery pro českou klientelu ta správná cesta? A nezapomnělo se trochu s podporou na místní obyvatele? Odpovídají zastupitelé.

OTÁZKA: Karlovy Vary vyčlenily na podporu cestovního ruchu 50 milionů korun. Tyto peníze půjdou na vouchery, volnočasové aktivity a reklamní kampaň. Obyvatelé města se ale ptají, co udělá město pro ně? Dostanou i oni nějaké vouchery, slevy na procedury případně je nějak počítáno s podporou místních obyvatel, kteří také žijí aktivně, chodí se bavit a ve městě utrácí své peníze?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Pavel Bouška (Karlovaráci) na dotaz redakce neodpověděl.

Jindřich Čermák (Piráti)

Jako opoziční strana jsme poslali primátorce sérii návrhů, které cílily na občany a malé živnostníky – zveřejnili jsme na našem webu. Vzhledem k tomu, že přenos informací z vedení směrem k zastupitelům je nedostatečný, tak ani sami nevíme, jaké plány nově vzniklé pracovní skupiny, jejichž obsazení je nám v tuto chvíli neznámé, připravují. Podle Pirátů by z plánovaných financí měly být připraveny přitažlivé kulturní programy všech žánrů, upravené parky, opravené cesty v lesích a třeba výrazné slevy v Alžbětiných lázních. V současném nastavení se ale bojíme, že většina peněz zmizí ve vlnách koaličně spřátelených firem a jednotlivců.

Petr Kulhánek (KOA)

Vyčlenění 50 mil. je zásadní pomoc města pro rozběh lokální ekonomiky. A ta je pro místní obyvatele zásadní. Bez hostů ve Varech nebudou fungovat lázně, hotely služby, obchody - tedy cela sféra, která je stěžejním zaměstnavatelem pro obyvatele. Tedy tyto peníze cílí na to, aby hosté přijeli a peníze tu utratili, místní lidé tak měli zajištěnu práci, aby se měli o koho starat, komu prodávat. Beru tedy tuto pomoc jako významný faktor pro zachování zaměstnanosti ve městě. Stejně tak část financi pro podporu kulturních akci nemíří jen na návštěvníky, tyto akce budou pro všechny, kteří o ně budou mít zájem, tedy hlavně obyvatele města. 

Jaroslav Borka (KSČM)

Karlovy Vary jsou skvělým místem pro odpočinek, ale méně přívětivým pro běžný život. Nevím o tom, že by město připravovalo něco zvláštního pro místní občany. Co se kulturního vyžití týče, zaznamenal jsem pouze, že budou v provozu dvě autokina.  Město bude připravovat letní kulturní a sportovní programy pro turisty, kteří přijedou do Karlových Varů na dovolenou. Otázkou je, nakolik a zda vůbec budou tyto programy přístupné i místním. Doufám, že nejen toto vedení města, ale i všechna další začnou konečně důsledně řešit problémy obyvatel Karlových Varů. Ať už jde o dostupné bydlení, kvalitní vzdělání či kulturní a sportovní vyžití.

Andrea Pfeffer Ferklová (ANO 2011) a Petr Bursík (ODS)

Peníze, které město vyčlenilo na podporu cestovního ruchu jsou peníze, které mají za úkol zmírnit dopady probíhající pandemie na Karlovy Vary jako celek. Dominance lázeňství jako oboru je v našem městě zřejmá a dělá Karlovy Vary tím, čím jsou. Pokud se nám společně podaří zachránit turistický ruch, anebo alespoň co nejvíce zmírnit dopady pandemie bude to znamenat, že se podaří zachránit malé i velké podniky, které jsou důležitými zaměstnavateli pro řadu karlovaráků.  Dávky poskytované státem řadovým zaměstnancům skončí a je tedy velmi důležité, aby se naši občané měli kam vrátit. Bylo by tedy chybou vykládat si přijatá opatření jako opatření, která nemají pro naše občany žádný význam a jsou určené pouze pro budoucí návštěvníky. Naopak. Ve věci Vaší otázky však můžeme potvrdit, že pro občany Karlových Varů se připravuje a brzy bude i mediálně spuštěna prezentace speciálních výhod a slev, které budou určeny pro místní obyvatele. Konkrétní podoba tohoto produktu se v současné době finalizuje ve  spolupráci města, Infocentra a například Dopravního podniku,  Lázeňských lesů a dalších městských organizací, které mají co nabídnout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky Politická korida, zastupitelé, Karlovy Vary, lázeňství, cestovní ruch, lázně, peníze, Pavel Bouška, Andrea Pfeffer Ferklová, Petr Kulhánek, Jaroslav Borka, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Nezapomněli zastupitelé Karlových Varů při podpoře lázeňství a cestovního ruchu na místní obyvatele?  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.