Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ivan Bican zavzpomíná na historii Rudé hvězdy Cheb

Retromuseum Cheb hostí výstavu, která připomíná historii fotbalového klubu Rudá hvězda Cheb. Už zítra zvou pořadatelé na komentovanou prohlídku, které se zúčastní například Ivan Bican či František Plass, jenž v klubu působili.

Komentovaná prohlídka začne zítra v 17 hodin. „Při akci provedou návštěvníky expozicí autoři výstavy. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak plánovaná účast Ivana Bicana a Františka Plasse. Ivan Bican v lize odehrál za Škodu Plzeň a RH Cheb celkem 177 utkání a vstřelil 44 golů, František Plass ve své kariéře prošel československou reprezentací, poslední sezónu své sportovní kariéry strávil v Rudé hvězdě Cheb. Zde také zahájil svou činnost na trenérské lavičce,“ připomíná Jitka Čmoková z oddělení vnějších vztahů a styku s veřejností Karlovarského kraje. 

Výstava připomíná chebský fotbalový oddíl, který mezi roky 1979 a 1996 s jednoročním přerušením hrál nejvyšší fotbalovou soutěž. V roce 1990 se název změnil na Sportovní klub policie Union a později FC Union, pro řadu fanoušků ale navždy zůstal "Hvězdou". V roce 1996 klub zanikl. Jeho nástupcem je stávající tým FK Hvězda Cheb, který působí v divizní soutěži. 

Pro vstup je potřeba mít respirátor a certifikát či test

Fotbal si v Chebu zahráli například Luděk Mikloško, Jaroslav Šilhavý, Milan Lindenthal a další. V žákovské kategorii tam působil i Pavel Nedvěd. 

Výstava připomíná řadu významných historických momentů a návštěvníci tam uvidí například vzpomínky na některé velké zahraniční kluby, jako jsou Dynamo Drážďany či Austria Vídeň. 

„Komentovaná výstava se uskuteční v Retromuseu Cheb ve středu 10. listopadu 2021 od 17 hodin. Pro vstup do muzea musí mít návštěvníci respirátor a jsou povinni předložit certifikát o očkování či negativní test,“ dodává Čmoková. Další akce je naplánovaná na 24. listopad, kdy se v budově sousední galerie koná přednáška o historii RH Cheb. Samotná výstava bude v muzeu do 2. ledna příštího roku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Retromuseum Cheb

Štítky fotbla, výstava, historie, muzeum, cheb, sport, kultura, FC Union Cheb, Ivan Bican, František Plass, Škoda, FK Austria Wien, Dynamo Dresden, FK Hvězda Cheb, Pavel Nedvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Bican zavzpomíná na historii Rudé hvězdy Cheb  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.