Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Program Karlovarského kulturního léta odtajněn, přijede Hana Zagorová, Ewa Farna, Pokáč nebo Jelen

Koncerty, divadla, workshopy nebo filmové projekce. To vše nabídne Karlovarské kulturní léto, které stejně jako v loňském roce promění lázeňské město v město zážitků. Primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) věří, že si z programu vybere každý a nadcházející léto si užije.

„Karlovarské kulturní léto odstartujeme 21. června večerním promítáním na karlovarském letišti. Fanoušci filmové klasiky se mohou těšit na druhý ročník autokina a na čtyři filmové večery. Koncerty zahájíme o posledním červnovém víkendu, konkrétně 25. června.  Návštěvníci města a jeho obyvatelé se tak mohou těšit na řadu vystoupení, která proběhnou na náplavce u Thermalu a v místním volnočasovém areálu Rolava. Součástí kulturního léto budou i koncerty Karlovarského symfonického orchestru na kolonádě a každou sobotu také na Goethově rozhledně nebo v areálu sv. Linhartu,“ popisuje Andrea Pfeffer Ferklová.

A zatímco kulturní léto odstartuje projekt autokina na letišti v Olšových vratech, na Rolavě se vznikne na čtyři večery improvizované letní kino. Mimo to budou opět ve Dvořákových sadech probíhat různé workshopy.

„Do festivalového města dorazí hvězdy české hudby, jako jsou skupiny Tata Bojs, Jelen, Wohnout nebo známé zpěvačky české popové scény Hana Zagorová a Ewa Farna. A své fanoušky přijede potěšit třeba Pokáč nebo oblíbení Stand up komici, kteří budou bavit návštěvníky každou středu večer,“ doplňuje primátorka s tím, že nedělní odpoledne bude vždy patřit divadlu pro děti.

Bohatý program doplní netradiční prohlídky města pouličního divadla Viktora Braunreitera a Dopravní podnik Karlovy Vary bude pravidelně vypravovat autovláček, který zaveze návštěvníky i do turisticky atraktivních lokalit. I v letošním roce bude k dispozici oblíbená Vary region card a to opět za zvýhodněnou cenu.

„Po jejím zakoupení může návštěvník využít desítky míst zcela zdarma, a to jak v Karlových Varech, tak i v celém Karlovarském kraji. Součástí nabídky je zároveň velké množství míst poskytujících slevy na koncerty, divadelní představení, půjčovny, dopravu, služby. Významnou součástí je bezplatná městská doprava v Karlových Varech a v Mariánských Lázních, a to včetně lanovek. Kartu je možné zakoupit v infocentru města nebo online,“ dodala Andrea Pfeffer Ferková, která všem popřála hezké léto a mnoho zábavy v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky karlovarské kulturní léto, Karlovy Vary, koncerty, autokino, Rolava, Thermal stage, léto, divadlo, Ewa Farna, Hana Zagorová, Pokáč, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, lázně, Karlovarský symfonický orchestr, Tata Bojs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Program Karlovarského kulturního léta odtajněn, přijede Hana Zagorová, Ewa Farna, Pokáč nebo Jelen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.