Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Filmaři se opět usadili v Karlovarském kraji, natáčeli zde snímek o ilegálním imigrantovi

Příběh indického imigranta, který se při cestě do vysněného Londýna na chvilku dostane i na český venkov. Tak by se dal ve zkratce popsal děj filmu Destination Paradise. Natáčení zavedlo filmový štáb až na farmu nedaleko Toužimi. Ve filmu si kromě tuzemských lokací zahraje i například oblíbený herec Hynek Čermák.

Filmová kancelář Karlovarského kraje byla založena v roce 2013 a poskytuje odbornou pomoc produkcím hraných, dokumentárních i animovaných filmů. Pomáhá sehnat informace i kontakty napříč krajem pro tvůrce televizních pořadů, reklam nebo hudebních videoklipů

Krátký snímek z indicko-česko-německo-italské produkce zavedl filmový štáb až do západních Čech. Na Filmovou kancelář Karlovarského kraje se filmaři obrátili, zda by neměli tip na vhodnou lokaci.

Původně jsme se měli podílet jen v rámci zajištění drobných organizačních věcí. Vzhledem k nepříznivému vývoji pandemické situace se však filmařům původní záměry výrazně zkomplikovaly, když zhruba tři týdny před samotným natáčením přišli o hlavní lokaci, kterou již měli nasmlouvanou. Díky spolupráci s místními partnery se nám podařilo vytipovat několik náhradních míst a projekt mohl pokračovat podle původního harmonogramu,“ dodává předseda destinační agentury Živý kraj Petr Židlický.

A o čem konkrétně snímek pojednává? Indický ilegální imigrant se snaží dostat ze své domoviny do Londýna. Cesta ho souhrou náhod zavede i do Čech, kde musí několik nocí strávit například v kravíně. Hlavní herec Vansh Luthra to zdaleka neměl jednoduché, náročná byla i samotná příprava na roli.

V Indii je kráva posvátné zvíře a kravín viděl Vansh Luthra takřka prvně v životě.

„Potřeboval jsem se vcítit do člověka, který několik měsíců cestuje v nepohodlí a ve skrytu před zraky celníků, který má nedostatek jídla a minimum sociálních kontaktů. Posledních několik měsíců jsem držel přísnou dietu a hodně jsem běhal, což bylo potřeba také kvůli tomu, abych vypadal pohuble a zchátrale,“ popsal Luthra.

Ve filmu budeme moci zahlédnout také nám známé tváře, například Hynka Čermáka. Jan Drábek ze skupiny MYDY se zase postará o soundtrack. Režisér i hlavní protagonista mají k Česku blízko, oba zde studovali na mezinárodní Prague Film School. Po dokončení studií zůstali v tuzemsku a založili produkci White Silhouette. Tento snímek je jejich prvotinou.

Na díle budou pracovat ještě během letošního léta, poté se budou snažit dostat jej na mezinárodní festivaly jako je například Berlinale nebo Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zivykraj.cz

Štítky film, Toužim, Karlovarský kraj, Živý kraj, Filmová kancelář, Hynek Čermák, Londýn, statek, Česko, Berlínský mezinárodní filmový festival, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Západní Čechy, herec, MYDY

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmaři se opět usadili v Karlovarském kraji, natáčeli zde snímek o ilegálním imigrantovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.