Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Galerie umění opět otevře dveře veřejnosti a nabídne zajímavý program

Návštěvníci se v sobotu mohou těšit na komentovanou prohlídku výstavy, výtvarné aktivity pro děti i dospělé a loutkovou pohádku. A kdo se nechce aktivně zapojit, může shlédnout stálou expozici.

„Letošní Den otevřených dveří bude z pochopitelných důvodů poněkud komornější. Tentokrát jsme rezignovali na tradiční koncerty obou karlovarských základních uměleckých škol, se kterými na akci dlouhodobě spolupracujeme,“ sdělila Lenka Tóthová, mluvčí karlovarské galerie umění.  

Celá sobota bude především výtvarně zaměřená, námětem k výtvarným aktivitám i malbě v plenéru budou obrazy, kresby a fotografie významného konceptuálního umělce Milana Maura (1950) zaznamenávacího přírodní děje – let motýlů, posuny stínů vržených přírodninami, pohyb vodní hladiny či opadávání listů. Inspirací budou také díla českého umění 20. století, která využívají konceptuálního přístupu k tvorbě jako například Zorka Ságlová, Olga Karlíková, Jiří Šigut, Bořivoj Hořínek.

„V každém sále budou připravena oddělená tvůrčí stanoviště, kde se budou moci zapojit děti i dospělí. Akci ve 13 hodin zahájí komentovaná prohlídka výstavy Záznamy, kterou uskuteční samotný autor, letošní jubilant již zmiňovaný Milan Maur,“ pokračuje mluvčí.

Ukončení akce pak proběhne venku před galerií, kde zaparkuje svůj divadelní žebřiňák s loutkami Vítek Marčík, legendární jihočeský divadelník, který svou energií a zápalem pro hru strhne velké i malé diváky.

V jeho podání uvidí návštěvníci pohádkovou Sněhurku. V případě ošklivého počasí všech sedm trpaslíků i ostatní děti přesuneme do hlavního sálu, kde humor a písničky zaženou jakékoli chmury,“ dodala Lenka Tóthová.

A kdo se nechce zúčastnit ani jedné z připravených aktivit, může se jen tak podívat na výstavu i stálou expozici, samozřejmě zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto gu karlovy vary

Štítky kultura, výstavy, Galerie umění, Den otevřených dveří, Karlovy Vary, výstava, galerie, Milan Maur, Zorka Ságlová, Olga Karlíková, Jiří Šigut, Bořivoj Hořínek, Sněhurka, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie umění opět otevře dveře veřejnosti a nabídne zajímavý program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.