Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Parkoviště bude stát o pět milionů méně, než vedení města původně počítalo

Ostrov vyhlásil vítěze výběrového řízení na zhotovení parkovacích míst na Jáchymovské ulici. Vítězná cena předčila očekávání. Hotovo by mělo být v září letošního roku. Za zhruba 130 nových parkovacích míst město zaplatí cenu lehce přesahující 11 milionů korun.

Jednou z nejzásadnějších investičních akcí města Ostrov v letošním roce je stavba parkovacích míst na Jáchymovské ulici.

„Jedná se o úsek na výjezdu z města směrem na Jáchymov a cyklostezku se smíšeným provozem. Součástí stavby jsou vegetační úpravy včetně nové výsadby, obnova veřejného osvětlení, řešení odvodnění, zřízení dopravního značení a další dle zadávacích podmínek a projektové dokumentace,“ uvedl starosta města Jan Bureš.

Před výběrem zhotovitele stavby nechalo vedení města zapracovat do plánu skutečného provedení požadavky občanů a poté vyhlásilo veřejnou zakázku.

„Vedení města tak reagovalo na připomínky některých obyvatel města, kterým se snažilo vyjít vstříc,“ pokračoval starosta.

Rada města na základě provedeného hodnocení podaných nabídek schválila pořadí nabídek a přidělila veřejnou zakázku dodavateli KV Realinvest s.r.o. Ta by měla na Jáchymovské ulici vybudovat 130 parkovacích míst.

„Vítězná cena je 11 060 568,28 Kč včetně daně z přidané hodnoty. Parkoviště by mělo být dokončeno do konce září 2020. V rozpočtu města bylo na tuto investici plánováno 16 miliónů korun, to znamená, že se podařilo skoro 5 miliónů ušetřit,“ dodal Jan Bureš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky doprava v klidu, parkování, úspora, Ostrov, radnice, Jan Bureš, Jáchymov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště bude stát o pět milionů méně, než vedení města původně počítalo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.