Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Mariánských Lázní dorazil první nový trolejbus

, aktualizováno 8. dubna 2020, 8:00

Do Mariánských Lázní dorazily první z osmi nových trolejbusů. Vozy dohromady za 121 milionů korun včetně DPH pro město vyrobil plzeňský podnik Škoda Electric. První trolejbus vyjede na trasu během následujících dvou týdnů, řekl starosta Martin Kalina (Piráti).

"Další dva trolejbusy dorazí ještě do Velikonoc a zbytek v následujících týdnech. Po zaškolení řidičů, instalaci odbavovacího systému a vyřízení nutného papírování vyrazí nové vozy do ulic," uvedl Martin Kalina.

Dopravní podnik Městská doprava Mariánské Lázně si na nákup trolejbusů vzal úvěr 20 milionů korun, za který ručí město. Dalších 20 milionů korun dostane vratkou DPH a 80 milionů získal z dotace.

Nové trolejbusy jsou proti těm současným nejen modernější, ale mají i bateriový pohon, aby mohly vyjet i mimo trakci. Vozy mohou jezdit mimo trakční vedení asi 12 až 15 kilometrů.

Město chce s investicemi do ekologické formy městské dopravy pokračovat. Podle starosty bude nutné rekonstruovat měnírnu a část trolejového vedení. Na tuto investiční akci ve výši 45 milionů korun žádal dopravní podnik o další dotaci.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, MHD, Mariánské Lázně, Martin Kalina, Česká pirátská strana, Škoda Electric, Velikonoce, MĚSTSKÁ DOPRAVA Mariánské Lázně s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Mariánských Lázní dorazil první nový trolejbus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.