Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nová autobusová linka propojí Karlovy Vary s Prahou, zastávky budou v několika menších obcích na trase

Již tuto neděli 10. prosince vyjede na trasu nová autobusová linka 305, která bude vyjíždět z pražského Zličína s cílovou zastávkou v Karlových Varech. Po cestě do lázeňského města obslouží nově obce Bošov, Verušičky, Budov (rozcestí), Herstošice, Údrč (rozcestí), Bochov, Horní Tašovice, Stružnou (rozcestí), Žalmanov, Andělskou Horu a Olšová Vrata (rozcestí).

„Jedná se o původní linku, která je nyní prodloužena z Lubence až do Karlových Varů. Velkým přínosem je zejména vylepšení dopravní obslužnosti a přiblížení hromadné dopravy pro vyšší počet obyvatel kraje. Zároveň jsou garantované návaznosti s dalšími linkami, takže zájemci budou moci využít například linky Rakovník – Karlovy Vary, Praha – Valeč, Žatec/Podbořany – Karlovy Vary,“ vysvětluje neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš (ODS).       

Podle jeho slov šlo o přání obyvatel menších obcí, kteří zavedení nových spojů velmi kvitují. „Nová autobusová linka nabídne dvanáct párů spojů ve všední dny a po pěti párech pak v sobotu a neděli. Dojezdová doba autobusu do Karlových Varů a v opačném směru je přibližně dvě hodiny a dvacet minut, což je téměř totožný čas jako u přímých linek, které ale zajíždějí až do centra Prahy,“ doplňuje Bureš.

Karlovarský kraj má v rozpočtu vyčleněno 5,7 milionů korun, kterými bude přispívat na provoz této linky. Projekt mezikrajské dopravní obslužnosti Čtyřmezí vznikl na základě spolupráce Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého a Středočeského kraje, jejich organizátory veřejné dopravy a svazkem obcí ODORAK. Propojuje města a obce v oblasti dopravy bez ohledu na krajskou příslušnost a zajišťuje garantované přestupy ve spádových centrech. Kromě nových linek přináší projekt také uznávání krajských tarifů ve vícero spojích.           
 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky autobusová doprava, linka 305, Praha, Karlovy Vary, nové dopravní spojení, navazující spoje, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová autobusová linka propojí Karlovy Vary s Prahou, zastávky budou v několika menších obcích na trase  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.