Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Karlovy Vary se po odkladu vrhnou do opravy Ostrovského mostu. Řidiče čeká uzavírka

Řidiče z krajského lázeňského města čekají od středy dopravní komplikace. Dělníci začnou po krátkém odkladu s opravou Ostrovského mostu, který je ve špatném technickém stavu. Rekonstrukce potrvá do konce června, což přinese úplnou uzavírku.

Technický stav mostu přes Ohře je dlouhodobě ve špatné technické kondici. Stavbaři původně chtěli  nastoupit do práce už v pondělí. Nakonec ale magistrát uvedl, že stavební ruch odstartuje až ve středu od osmi ráno. Důvodem odkladu je změna použité techniky pro frézování. Kvůli stavbě čeká na motoristy omezení.

„Průjezd nebude možný do 30. června letošního roku, průchod chodců zůstane zachován. Stavbaři odfrézují povrch, opraví římsy, dilatace a následně bude položen nový asfaltový koberec. Opravné práce rozsáhlejšího charakteru mají za cíl prodloužit životnost této dopravní stavby,“ uvedli karlovarský magistrát. 

Město opravu objektu oznámilo letos v březnu. Za práce zaplatí přes deset milionů korun. Na mostní konstrukci chce město v budoucnu převést část dopravy při plánované rekonstrukci Chebského mostu. Práce se uskuteční podle plánu v letech 2024–2026. „Po opravě se prodlouží životnost mostu asi o deset let před generální opravou a mezitím se připraví generální oprava," uvedl už dříve náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Oprava, Most, Ostrovský, Uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary se po odkladu vrhnou do opravy Ostrovského mostu. Řidiče čeká uzavírka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.